• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
FETÖ`cüler emniyette `hücre tipi` yapılanmaya gitmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde rol alanların ortaya çıkarılması ve örgütün çökertilmesi için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ilginç detaylara ulaşıldı.

AA'nın hebrine göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube ile İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı görevlilerce, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası büyük titizlikle yapılan çalışmalarda, emniyet birimlerine sızan FETÖ üyelerinin, 17-25 Aralık sürecinden sonra dikkati çekmemek için küçük grup ve hücrelere ayrılarak örgüt adına faaliyetlerde bulundukları saptandı.

Çalışmalarda, emniyete yuvalanan terör örgütü FETÖ üyelerinin 4'er, 5'erli gruplara ayrılıp her grup için bir sorumlu belirledikleri ve sosyal medyada FETÖ arasında özel olarak kullanılan "Bylock" sistemi üzerinden mesajlaşıp, zaman zaman emniyetin çeşitli birimlerinde toplantılar yaptıkları anlaşıldı.

"Ahlak Bilgisi", Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, "Kimya", Terörle Mücadele

FETÖ üyelerinin deşifre olmamak için emniyet içindeki her birime "kod" olarak ders adını verdikleri ve birbirleri ile haberleştikleri sosyal medya sisteminde "ahlak bilgisi dersi var", "kimya dersi var", "İngilizce dersi var" gibi mesajlar yazarak toplanacakları emniyet birimini birbirlerine haber verdikleri belirlendi.

Bu kodlama sistemiyle emniyetin birimlerinde küçük gruplar halinde toplantılar yapan FETÖ üyelerinin grup sorumlusunun toplantı sonrası, faaliyetleri hakkında il imamına bilgi verdiği belirtildi.

FETÖ üyelerinin söz konusu toplantılar sayesinde, 17-25 Aralık süreci öncesi ve sonrasında örgüte katılan elemanları buluşturup, karşılıklı olarak bilgi alışverişi yaptığı belirtildi.

Darbe girişimi sonrası polisin yaptığı çalışmalar sonucu deşifre olan FETÖ üyelerinin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı şubelerden Asayiş Şube'ye "Ahlak Bilgisi", Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube'ye "Kimya", Terörle Mücadele Şube'ye "Tarih", İstihbarat Şube'ye "İngilizce", Özel Harekat Şube'ye "Beden Eğitimi", Çevik Kuvvet Şube'ye "İlk Yardım" kodunu verdikleri kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir