• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Eşi saldırıda yaralanan Çetiner için yetkililere izin çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün PKK’nin Diyarbakır-Mardin-Batman karayolu kavşağı Bismil yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na düzenlenen bombalı araç saldırısında İslami davadan mahkûm olan Bilal Çetiner’in eşi Herdem Çetiner de çenesine aldığı şarapnel parçasıyla yaralanmıştı. Çetiner’in yakınları, annesinin taziyesine gitme izni verilmeyen Bilal Çetiner’e, eşinin ziyaret edebilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Çenesinde kırık olduğu ve doktorların ifadelerine göre 2 ay konuşamayacak olan Herdem Çetiner’in yerine konuşan Mahkum Bilal Çetiner’in ablası Türkan Deniz, yengesinin patlamada bulundukları arabayı isabet alan şarapnel parçaları ile yaralandığını belirtti.

Yengesinin durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğini aktaran Deniz, “Batman’dan yengemle beraber Diyarbakır’a kardeşimin görüşüne geldik. Görüşten sonra Batman’a dönerken, Bismil yol ayrımında patlama oldu. O esnada kendimi şarapnel parçalarından korumak için eğildim. Etrafa baktığımda her taraf toz-duman olmuştu. Arabamıza şarapnel parçaları isabet etmişti. Araba durdu ve yengemi oturduğu koltukta boynundan yaralı halde gördüm. Boynuna şarapnel parçası isabet etmiş, yaralanmıştı. Yengem 3 yerinden yaralanmıştı. Yaralarını gördüğümde bayılacak gibi oluyordum. Yengem kan kaybı yaşamasın diye yarasına tampon yapıyordum. Araç sürücüsüne yengemin yaralandığını arabayı hastaneye götürmesini istedim ve hastaneye gittik.” dedi.

Patlamanın çok korkunç olduğunu dile getiren Deniz, halka yönelik gerçekleştirilen her saldırı planının boşa çıkmasını isteyerek, PKK’ye tepki gösterdi.

Mahkum Bilal Çetiner’in yeğeni Mesut Çetiner ise yetkililerden amcasının yengesini ziyaretine gelmesini istedi.

Vefat eden annesinin taziyesine katılmasına izin vermediler

Patlamada yengelerinin yaralandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Çetiner, “Bundan 20 gün önce ninem vefat etti. Ninem vefat etmeden önce 20 gün yoğun bakımda kaldı. Ben kendim bizzat savcılığa amcamın gelip son defa ninemi görmesi için dilekçe verdim. Bütün bu işlemleri rapor ve belgelerle yaptım. Amcamın ninemi görmesi için verdiğim dilekçe güvenlik gerekçesi ile ret edildi. Dilekçenin ret edilmesinden bir hafta sonra ninem vefat etti. Bu sefer amcamın ninenim taziyesine katılması için savcılığa dilekçe verdim. Bu dilekçemi de ret ettiler. Şimdi ise bazı girişimlerde bulunduk, yetkililerden amcamın yengemi ziyaret etmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ergenekon’dan 3 defa müebbet yiyenler 3 gün süreyle taziye izni alıyorlar”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un kendilerini ziyaret ettiğini dile getiren Çetiner, “Allah’a hamdolsun yengemin durumu iyi ama biz devletten sadece bir kereliğine mahsus amcamızın cezaevinden hastaneye getirilip yengemizle görüştürmesidir.  Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy bizi ziyarete gelmişti. Kendisine de bu talebimizi söyledik. Ergenekon’dan 3 defa müebbet yiyenler taziyelerine 3 gün süreyle gidiyorlar. Biz sadece saatleri istiyoruz ama taziyelerimize ve hasta görüşüne amcamı getirmiyorlar. Bir çifte standarttın olmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Masum insanları öldürmek ile hak mücadelesi olmaz”

PKK’ye tepki gösteren Çetiner, “Bu bölgede yaşayanlar insanlar bunu bilir; PKK’nin davası Kürtlük davası değildir, Kürtlerin hak ve hukuk davası değildir. Hak hukuk sivilleri katletmekle istenilmez. Silahlar ve bombalarla masum insanları öldürmek ile hak mücadelesi olmaz. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Gerçek samimi iseler mecliste partileri vardır. Mücadelelerini öyle versinler. Sivil insanların katledilmesini lanetliyoruz. Bölgede yaşayan insanlara diyoruz ki; bunlara itibar etmesinler ve güvenmesinler. İlla aile fertlerinden birilerinin kanının dökülmesi mi lazım? PKK’ye karşı baş kaldırılması lazım.” diye belirtti.

Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik 2 gün önce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 5’i polis 8 kişi hayatını kaybetmişti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir