• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Kadınlardan okuma-yazma kursuna ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te okuma-yazma bilmeyen kadınlara yönelik okuma-yazma öğrenmeleri için okur-yazarlık kursu açıldı. 20-66 yaş arasındaki kadınların katıldığı kursta okuma yazma öğrenmenin heyecanı ve sevinci gözlerinden okunan kadınlardan bazıları kısa sürede okuma yazma öğrenirken, okuma-yazmayı öğrenenlerden bazıları da farklı kurslara devam ederek meslek sahibi oluyor.

Kurslara katılan kadınlar, okumanın yaşının olmadığını belirterek kurs sayesinde okumayı ve yazmayı öğrendiklerini söylediler.

Kursiyerlerden 58 yaşındaki Döne Geçkel, öğretmenlerin onlarla yakından ilgilendiğini okuma-yazmayı kursta öğrendiğini belirtti.

48 yaşındaki Mehtap Kalkan ise yaklaşık iki aydır kursa geldiğini ve okuma-yazmaya geçtiğini söyledi. Okumanın yaşı başı olmadığını vurgulayan Kalkan, "Ben köyden geliyorum. Okuma-yazma kursu açıldığını duyunca hemen gelip kaydoldum. Bu yaştan sonra okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Önceden tek başıma dışarı çıkamazdım. Şimdi ise kimseye ihtiyacım yok. Bu kursun açılmasına öncülük edenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

3 ay boyunca 6 kurs merkezinde sürdürülen okur-yazarlık kursu sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir