• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
FETÖ/PDY mensuplarına `Etkin Pişmanlık` Yasası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanununun 314`üncü maddesi kapsamında ‘Silâhlı Örgüt` suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edildiğini ifade ederek, FETÖ/PDY'den ayrılma isteğinde olanlar için ‘Etkin Pişmanlık` hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağını belirti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “FETÖ/PDY'nin 15-16/07/2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için Türk Ceza Kanununun 221. maddesinde etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır.” denildi.

Açıklamada, etkin pişmanlığın uygulamasında; kendiliğinden örgütten ayrılarak teslim olan failin örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyip işlemediği araştırılacağı ve daha sonra hukukî durumları değerlendirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Türk Ceza Kanununun 221. maddesi çerçevesinde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle pişmanlık duyduklarını göstererek örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmalarını ve yakalanmalarını sağlamaları hâlinde aynı maddenin üçüncü fıkrası kapsamında haklarında cezaya hükmolunmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak, bu şekilde pişmanlık duyan ve Türk Ceza Kanununun 221`inci maddesinden faydalanmak isteyenlerin Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri hâlinde ‘Etkin Pişmanlık Yasası`ndan yararlandırılacakları belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir