• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
6 kıta 204 ülke gezilip İslam anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy - Doğruhaber

İSTANBUL-İERA(İslami Eğitim ve Araştırma Akademisi) İslam`a davet kampanyası gerçekleştiriyor. 20 Ağustos`ta başlayacak olan bu kampanyada, gönüllüler 6 kıta 204 ülke gezip İslam'ın mesajını anlatacak. İERA'nın yaklaşık 204 ülkedeki gönüllüleri, sokaklara ve meydanlara İslam'ın barış ve muhabbet dolu mesajını yaymak için çıkacaklar. Bu faaliyetin ana merkezi ise İstanbul. Mekteb-i Suffa Derneği bu organizasyonun Türkiye'de ki ayağının gerçekleşmesine destek oluyor.

Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e dünyanın bütün köşelerindeki insanlar, İslam'a davet edilecek ve aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen dini olan İslam hakkında insanlar bilgi sahibi olacak, yanlış bilinenler düzeltilecek.
"World Dawah Mission" "Dünya Davet Görevi" geçen yıl 55 ülkede gerçekleşen "Global Messenger Day" "Dünya Peygamber(sav) Günü" kampanyasının da bir devamı olacak.
‘İslam`ın muhabbet dolu mesajını, insanlığa tebliğ etme görevini üstlendik.`
İERA'nın Eğitim sorumlusu Hamza Tzortzis: "İslam ve Müslümanlar hakkında birçok yanlış fikrin olduğu bir zamanda, dinimizin akılcı ve aynı zamanda muhabbet dolu mesajını insanlığa tebliğ etme inisiyatifini üstlendik." dedi.
‘Elimizde büyük bir görev var.` diyen Tzortzis; “Bir gün, dünyanın bütün ülkelerinde, Müslümanlar insanları barışçıl, sevecen bir şekilde İslam'a davet edecek, onları İslam'ın muhabbet dolu çağrısıyla aydınlatacak. Bu muhabbeti bütün dünyada yaymanın zamanı geldi” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir