• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Umut-Der'den kamyon kasasında barınan aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Gaziantep Umut-Der, geçtiğimiz günlerde İLKHA’nın gündeme getirdiği, maddi imkânsızlıklardan dolayı terk edilmiş vaziyetteki bir kamyon kasasında yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye yardımda bulundu.

Suriyeli mağdur ailenin dramının basında yer almasının ardından harekete geçen Gaziantep Umut-Der, aileye gıda ve çeşitli yardımlarda bulundu. Geçirdiği bir trafik kazası sonucu yürüyemeyen 16 yaşındaki Muhammed Neddef’e de dernek yetkilileri önümüzdeki günlerde bir tekerlekli sandalye yardımında bulunacakları sözünü verdiler.

Mağdur aileye bundan sonra da düzenli olarak yardım etmeye devam edeceklerini belirten Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, konteynır ve çadır kent dışında kalan Suriyeli ailelerin çoğunluğunun zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Bu ailenin dışında diğer kamyon kasalarında kalan kabalık aileler de var

Bakşi, “Buraya baktığımız da içler acısı bir durum var. Bu aile mecburiyetten ev bulamadıkları için içi çok sıcak olan bu ortamda kalmaya çalışıyorlar. Burada zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Gaziantep Umut-Der olarak ailenin durumunu yerinde tespit ettik. Durumları çok kötü. Burada bu ailenin dışında diğer kamyon kasalarında kalan kabalık aileler de var. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Dışarıda kalan Suriyeliler yardımlarda bulunsunlar. Veya yardımlarını Umut-Der aracılığıyla ulaştırmaya çalışsınlar.” çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir