• DOLAR 32.521
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2494.059
  • ...
BATMAN - BATSO 2010-2011 Stratejik Plan çerçevesinde her hafta üretici firma ziyaretlerine devam eden BATSO bu kez Batman`da çikolata üretimi yapan Ferme Gıda`yı ziyaret etti. Saat: 11.30`da gerçekleşen ziyarete BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Başkan Vekili Salih Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve KGF (Kredi Garanti Fonu) Şube Başkanı İzzettin Yavuz katıldı.
 
Ferme Gıda sahibi Hidayet Öğüt, bu ziyaretin kendilerini hem güçlendirdiğini hem de onurlandırdığını böyle ziyaretlerin ve yardımların güçlerine güç katacağını belirtti. Öğüt; "2000 yılında bu yana bu işin içerisindeyiz iki yıldır burada üretim yapıyoruz. Şu an Batman`daki tek üretici firmayız. Firmamızda 13 kişiye istihdam sağlıyoruz. El değmeden üretim yapıyoruz. Günlük 8 ton çikolata üretimi yapıyoruz. 2 trilyonluk bir yatırım kapasitemiz var. Bölgede yüzde 12`lik bir pazar payımız var hedefimiz tüm Türkiye geneli ve dışarıya çıkabilmek" şeklinde konuştu.
 
Öğüt, Kırsal Kalkınmaya başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını, Batman`ın gelişmesi için yerel üretime destek ve yardım edilmesi gerektiğini böylece Batman`ı daha yükseklerde görebileceklerini vurguladı.

BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, "Böyle ziyaretlerimiz devam edecektir. Böylece firmalar ile iletişim ve diyaloglarımızın daha iyi olacağını ve elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
Nasıroğlu, Kırsal kalkınmadan yararlanmak için firmaların dosyalarını kesinlikle eksik hazırlamamalarını rica etti. Sohbette KOSGEB` in Batman`da hizmetlere başlandığı bundan faydalanılması gerektiği vurgulandı.
 
Halid Coşkun - İLKHA