• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
İstanbul`da Kar Yağışı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sürücülerin zincirsiz trafiğe çıkmamaları duyuruluyor. Ayrıca İSKİ`den yapılan açıklamayla da vatandaşların su sayaçlarını muhafaza altına almaları belirtiliyor. Şile ve çevre köylerinde ulaşımda bir aksama olmadığı ancak akşam saatlerinde vatandaşların don tehlikesine karşı duyarlı olmaları isteniyor. Kar yağışı bölgede aralıklar ile tipi şeklinde devam ediyor.
 
METEOROLOJİ UYARMIŞTI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerine kadar Şile, Beykoz ve Ümraniye çevrelerinde kar yağışının kuvvetli olacağının tahmin edildiğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre ; Batı Karadeniz kıyılarında yoğun kar yağışı, Orta Karadeniz ve Batı Akdeniz ise fırtına beklendiği belirtildi. Yurdun doğu bölgelerinde hava sıcaklığının hissedilir derecede olmak üzere (5 ila 7 derece) azalacağı tahmin ediliyor
 
ANADOLU YAKASI`NDA KAR YAĞIŞI
İstanbul radarından alınan verilere göre; bu gece saatlerine kadar Şile, Beykoz ve Ümraniye çevrelerinde kar yağışının kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Sağanak şeklindeki kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
BATI KARADENİZ KIYILARINDA YOĞUN KAR YAĞIŞI
Yapılan son değerlendirmelere göre; Zonguldak ve Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz kıyılarında (Sinop, Kastamonu ve Düzce`nin kıyı ve denize bakan yamaçdaki ilçeleri) yoğun kar yağışı beklenmektedir. Yarın öğle saatlerine kadar yer yer tipi şeklinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
ORTA KARADENİZ İLE BATI AKDENİZ’DE FIRTINA
Bu gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına beklenmektedir. Fırtınanın yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
 
ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda devam eden kar yağışının eğimin fazla olduğu alanlarda oluşturabileceği çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Yurdun doğu bölgelerinde hava sıcaklığının hissedilir derecede olmak üzere (5 ila 7 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir