• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
"Bölge halkı artık teröre destek vermiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na düzenlenen bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarını ve yaralananları ziyaret etti.

Vali Aksoy’a ziyaretlerde 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti.

Aksoy ve beraberindekiler, ilk olarak saldırıda hayatını kaybeden Siraç Balpetek adlı polisin Çermik ilçesi Sinek köyünde kurulan taziyesine katıldı. Aksoy, Balpetek’in yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra heyet, akaryakıt istasyonunda çalışırken saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Sarı’nın taziyesine katıldı.

Sarı’nın yakınlarına başsağlığı dileyen Aksoy, bombalı saldırının gerçekleştirildiği Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Aksoy, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge halkının artık teröre destek vermediğini söyledi.

Sivillerin hedef alındığı terör saldırısını kınadığını dile getiren Aksoy, “Sivil olarak yaşamını kaybeden ve şehit olan vatandaşımızın ailesine taziyede bulunduk. Olay yerinde de arkadaşlarımız ile inceleme yapıyoruz. Terörü kınıyoruz, lanetliyoruz. Sivillerin de hedef alındığı terör olayını bir kez daha yaşadık. Terörü hiçbir şekilde izah etmemiz mümkün değildir. Kabul edilebilir değildir. Bu anlamda bütün kamuoyunun, herkesin bu terör eylemlerine karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koymasını bekliyoruz. Bölge halkı son zamanlarda teröre destek ve prim vermiyor. Kanunsuz bir takım gösterilere iştirak etmiyor. Ben bu anlamda destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Bunu bütün kamuoyuyla paylaşarak özellikle bu tür olayların kabul edilebilir olmadığını ve en temel hak olan yaşam hakkının ihlal edildiğini burada bir kez daha görüyoruz.” dedi.

Aksoy ve beraberindeki heyet, daha sonra saldırıda yaralanarak Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir