• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
"Darbeci Terzi burada görev yaptığı sürece bölge huzur görmedi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te düzenlenen ‘15 Temmuz En Uzun Gece’ panelinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir tarafından alnından vurularak öldürülen darbeci Semih Terzi'nin Suriye operasyonunu yönettiğini, Terzi’nin burada görev yaptığı sürece Kilis’in ve bölgenin huzur görmediğini söyledi.

Kent Konseyi Konferans Salonunda düzenlenen ve Moderatörlüğünü gazeteci Sabiha Doğan’ın yaptığı panelde bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir tarafından alnından vurularak öldürülen darbeci Semih Terzi’yi kast ederek, “Sınır ona emanetti. O adam burada görev yaptığı sürece Kilis ve bölge huzur görmedi. İşte şimdi de geberdi gitti.” dedi.

Şahin, “Onlara şunu söylüyorum. Aslında bunları kitapta okutmak gerekiyor. Darbe girişiminden tam bir gün önce yani 14 Temmuz’da şerefli bir komutanın çocuğu ve eşiydin. Bu çocuklar ve eşler şimdi kendini nasıl anlatacak ve nasıl tanımlayacak. Hiç mi insan itibarını, şerefini, onurunu ve namusunu düşünmez. Bu nasıl akıl tutulması. Biz PKK’ya ne diyoruz? Hep cehaletten besleniyor. Çocuklarımızı okutalım. En eğitimlisi ve en zekileri nasıl bu hale geliyor. Bilimsel olarak çıkarılması gereken bir sonuçla karşı karşıyayız. Bu hale bunlar nasıl geliyor? Nasıl kendimizi vuran bir sisteme dönüşüyor? En büyük zararı Müslüman dünyaya, İslam’a veriyor. Adına ılımlı koyuyor, yanına diyalog koyuyor. Bizi perme perişan ediyor.” ifadelerini kullandı.

Unutulmaması gereken en uzun geceyi yeniden hatırladıklarını   belirten Şahin, herkes açısından ibret verici, ders alıcı ve ömür boyu unutulmayacak bir geceyi hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Bizim sistematik sorunumuz var

FETÖ’nun insanların güzel duygularını kullandığını belirten Şahin, her şer olayının arkasında bir hayır olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“Biz 10 yılda bir darbe yapan bir sistemden bahsediyoruz. Ali, Veli ve Mehmet hiç fark etmez. Bir sistematik sorunumuz var bizim. 10 yılda bir bizi demokratik kesintiye uğratan bir sistemden bahsediyoruz. Bütün dünyada 200’e yakın darbe olmuş ve her birinin çıktılarına göre herkes kendini yeniden yapılandırmış. İstihbaratını, devlet sistemini ve askeri sistemini yeniden yapılandırmış. Şu anda bu, bize bu fırsatı verdi. Aslında biz bunu çok konuştuk. MKYK’da askeri okuldaki müfredatı değiştirmeden tutun, bu sistemi tamamen sorgulamadan, ama bunu yapabilecek toplumsal mutabakatı sağlamakta çok zorlandık. Ama şimdi elimiz çok güçlü. Hepimiz faniyiz, Sayın Cumhurbaşkanımızda fani. Geriye kalanların sistematik zayıf halkalarını güçlendireceği yeni bir fırsat doğurdu yüce Mevlam bize. Dolayısıyla da buradan zayıf halkayı kuvvetlendirecek şekilde yeniden yapılanmamız daha sağlam yarınlara hazırlanmamız gerekiyor.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir