• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Çalık: `Müzenin Adı Petrol Müzesi Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık basın ziyaretleri kapsamında İlke Haber Ajansı Batman temsilciliğini ziyaret etti.Karşılıklı sohbet ve görüş alışverişi şeklinde geçen ziyaret, samimi bir ortamda gerçekleşti. Ziyaret sırasında Türkiye`de ilk petrol bulunan yer olması ve ilk rafinerinin kurulduğu yer olması münasebetiyle Batman`ın bir petrol müzesini hak ettiği ve kurulması gerektiğinin sorulması üzerine TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Batman`da bir müzenin kurulduğunu ve müze Müdiresi Tenzile Uysal Benter Hanım`ın kendilerine uğradığını belirterek, "Biz onlara her türlü desteği kendi yasal prosedür çerçevesinde vereceğimizi ifade ettik. Kendi bünyemizde olan malzemelerimiz, ürünlerimiz var kullandığımız. Bunlarda anahtar kullanmak üzere oraya gönderdik. Orada açık hava müzesinin de yapılacağı ifade edildi" dedi.
 
Batman Denildiği Zaman Akla Petrol Geliyor
Müzenin adının kişisel görüşü olarak "Petrol Müzesi" olması gerektiğini ve bundan daha doğal şey olamayacağını vurgulayan Çalık, "Batman denildiği zaman akla petrol geliyor ise müzede bir şey sergilenecek ise petrolle ilgili petrolün kendisi, ürünleri, yan ürünleri, ekipmanları çıkarması lazım. Kullanılan ekipmanları, geçmişte kullanılıp bugün kullanılmayan, yani kendi içerisinde tarih olmuş eser haline gelmiş ürünleri. Bu gibi şeylerin o müzede kullanılması doğru ve o müzenin adının da Petrol Müzesi olmasından daha güzel bir şey olamaz. Eğer dominasyonu petrolden yana ürünlerin ekipmanların sergileneceği bir yer olacak ise zaten doğal olarak petrol müzesi olması gerekir." ifadelerini kullandı.
 
Ayrı Müze Kaynak İsrafı Olur
TPAO olarak ayrı bir müze kurmalarının kaynak israfı olacağını söyleyen Çalık, "Kaynak israfını çok haz etmiyorum. Bir müze müdürlüğü var ilave müzeyi TPAO`nun yapması çok anlamlı değil. Müdire hanımın ifadesine göre büyük bir alan olduğu ifade ediliyor. Birde kaynakları yerinde ve daha efektif kullanmak lazım ki ürün alınabilsin." şeklinde konuştu.
 
TPAO`nun Batman için olmazsa olmaz bir müessese olduğunu ancak TPAO`nun imkânları var diye her şeyi TPAO`dan beklenilmesinin doğru olmayacağını belirten Çalık, "Bu anlamda kaynak israfına müsaade etmemek lazım. İmkânlarımız var o zaman her şeyi biz yapalım. İşte imkânları var her şeyi TPAO yapsın kısmı sadece kaynak israfı olur" ifadelerine yer verdi.

Müzenin "Batman Müzesi" veya "Batman Petrol Müzesi" olarak adlandırılmasını ifade eden Çalık, "Müze faaliyete girsin bakalım. Duruma göre eksiği var mı? Yok mu? Yetiyor mu? Yetmiyor mu? Ondan sonrasını düşünürüz" dedi.
 
Veysi Demir - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir