• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te 20 askeri personel gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz`daki ABD destekli darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Gaziantep 5`inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli aralarında yüzbaşı, teğmen, başçavuş ve astsubayların da   bulunduğu 20 askeri personelin gözaltına alındığı belirtildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 5.`inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli olan 1 yüzbaşı, 3 tank yüzbaşı, 6 astsubay, 2 piyade teğmen, 2 astsubay başçavuş, 1 teğmen, 2 tank üsteğmen, 1 tank uzman çavuş, 1 asteğmen ve 1 başçavuş olmak üzere 20 askeri personelin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, infaz koruma memuru İ.Ç., TEDAŞ'ta görevli Z.Y. ile H.K. isimli bir öğretmenin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 1 hakim ile maliye, havalimanı ve PTT'de görevli 4 memur, 1 emekli memurun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 1 öğrencinin savcılık tarafından serbest bırakıldığı, gözaltına alınan 1 kamu görevlisi, 1 işçi ve 1 finans müdürü ile ilgili adli işlemlerin sürdüğü ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir