• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Kazılarda Kemik Parçaları Bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şırnak Silopi Görümlü Beldesi`ndeki Jandarma Tabur Komutanlığı`nda, 1990`lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, faili meçhul kazısı yapılmaya başlandı.

Silopi`nin Görümlü Beldesi`nde bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı`nda 1993 yılında askerlik yapan bir kişi, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak, 1993 yılında 6 köylünün PKK`ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade etmişti. Asker, ayrıca, tabura getirilenlerin ayaklarına kurşun sıkıldıktan sonra bir cipin arkasına bağlanıp sürüklenerek öldürüldüğünü ve tabur bölgesinde bir yere gömüldüklerini anlatmıştı.

Savcılığın bu kararı üzerine dün keşif yapılan bölgede, bugün faili meçhul kazısı yapılmaya başlandı. Kazı Silopi Cumhuriyet Savcısı denetiminde yapılırken, kazıya olay yeri inceleme ekipleri, Adli Tıp Kurumu uzmanları, Diyarbakır Barosu`ndan Avukat Tahir Elçi ve ölen köylülerin yakınları hazır bulunuyor.

Görümlü Beldesi kırsal kesiminde, 13 Mayıs 1993 tarihinde çıkan ve 2 askerin şehit olduğu çatışmadan bir gün sonra Görümlü`ye bağlı Derecik Mezrası`nda gözaltına alınan 6 kişiden 19 yıldır haber alınamıyordu. Bu sabah başlatılan kazı çalışması halen devam ediyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir