• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Saldırıda hayatını kaybeden polisler memleketlerinde toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Batman-Mardin Karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik yapılan bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden 5 polis Diyarbakır’daki törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Polis Memurları Yakup Kılınç, Siraç Balpetek, Nazif Kaplan Salih Zengin, Ahmet Gülbahar ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Elazığ

Elazığlı polis memuru Yakup Kılınç’ın cenaze namazı İzzet Paşa camiinde öğle namazını müteakiben kılındı.

İl müftüsü Peyami Güngör’ün cenaze namazını kıldırdığı polisin cenaze törenine Elazığ valisi Murat Zorluoğlu, Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, milletvekili Metin Bulut ve Ak Parti il başkanı Ramazan Gürgöze katıldı. Acılı baba Mahmut Kılınç gözyaşları içerisinde oğlunun cenaze namazını kıldı.

Hayatını kaybeden polisin yakınları fenalaşınca sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Polis memuru Kılınç kılınan cenaze namazının ardından salavatlar ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde de polis memuru Siraç Balpetek’in cenaze namazı kılındı.

Balpetek için önce Çermik Belediye meydanında tören düzenlendi. Cenaze törenine Çüngüş Kaymakamı Ahmet Başer, AK Parti Çermik İlçe Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen’in kıldırdığı cenaze namazının akabinde Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin mesajı okundu.

Törenden sonra Balpetek’in naaşı defnedilmek üzere Çermik ilçesine bağlık Sinekköy’e (Sîneg) gönderildi. Polis memurunun ailesi taziyeleri Sinekköy’de kabul edecek.

Adıyaman

Polis memuru Nazif Kaplan’ın naaşı ise memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde toprağa verildi. İlçede düzenlene cenaze törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, , İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninin ardından Nazif Kaplan’ın naaşı tekbirlerle Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Kaplan’ın Diyarbakır’daki saldırıdan bir gün önce ameliyat geçiren babasını ziyaret için Kahta’ya geldiği ardından görev yeri olan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna döndüğü öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden polis Salih Zengin’in naaşı Erzincan’da defnedilirken, Ahmet Gülbahar ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar da Kahramanmaraş’ta defnedildi. (Ebubekir Yavuz, Ömer Faruk Aydın- İLKHA)





















































Bu haberler de ilginizi çekebilir