• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Vahşete seyirci kalmak cürme ortaklıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Batman-Mardin Karayolu yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Trafik Bölge Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla yapılan ve 5'i polis memuru 1'i çocuk, 2 sivil olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybettiği saldırıya tepkiler sürüyor.

Yayımladığı yazılı bir açıklamayla saldırıyı lanetleyen  İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezi, yapılan vahşete asla sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, “Kısa bir süre önce de 10.08.2016'da  Kızıltepe ve Diyarbakır`da sivil katliamı ile neticelenen ve PKK tarafından üstlenen benzer saldırılar da düşünüldüğünde son süreçte ciddi bir darbe girişimiyle yok edilmek istenen toplumsal barışın ve huzurun hedef alındığı açıktır. Menşei ve faili aynı olan terör saldırıları ile hedef gözetilmeden ve ayrım yapılmadan halkımız ve masum insanlar katledilmiştir. Oluşturulan kaos ortamında baskı ve korku yoluyla toplum sindirilmeye çalışılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

“Bu katliamlardaki kastın yoğunluğu aşikardır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:  “İnsanı ve insani değerleri hiçe sayan katliamcı zihniyet lanetlenmeli ve mahkum edilmelidir. Açık ve net bir şekilde bu katliamları lanetleyerek tavır almak tüm toplumsal kesim ve dinamikler için görev haline gelmiştir.”

Açıklamanın sonunda, “Bu vahşete seyirci kalmak veya tevillerle bahane bulmaya çalışmak cürme ortak olmaktır. İnsan yaşamına kast ederek emellerine ulaşacaklarını hesap edenlerin mazlum halkımızın öfkesiyle karşılaşacağı günler yakındır. Şiddeti, katliamı, kan akıtmayı yegane yöntem haline getiren zihniyetin tüm toplum için ne denli tehlike ve tehdit oluşturduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Planlı ve kasıtlı bir şekilde sivil katliamlara imza atan PKK terörünü lanetliyoruz. İdeolojik tarafgirlikle bu vahşi eylemi  tolere etme gayretinde olan çevreleri de esefle kınıyoruz.” denilerek  saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennilerinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir