• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Kapatılan PDY/FETÖ okullarına yeni isimler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD darbe girişiminin ardında OHAL’i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, PDY/FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Diyarbakır’da 18 eğitim kurumu, 2 vakıf, bir üniversite ve 28 dernek kapatılmıştı. Kapatılan bu kurumlarda bulunan okullara yeni isimler verildi.

Daha önce isimleri Özel Dicle Anadolu Lisesi ve Özel Dicle Fen Lisesi olan okula, Kayapınar Kaymakamlığı Metropol İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü ve Kayapınar Kaymakamlığı Metropol Anadolu İmam Hatip Lise Müdürlüğü olarak geçici isimleri verildiği görüldü.

Ayrıca; Özel Nil İlkokulu, Özel Nil Ortaokulu, Özel Nil Koleji Anaokulu, Özel Nil Koleji İlkokulu, Özel Nil Anaokulu, Özel Nil Diclekent İlkokulu, Özel Nil Diclekent Ortaokulu, Özel Diyarbakır Dicle Fırat İlkokulu ve Özel Diyarbakır Dicle Fırat Ortaokuluna; Kayapınar Kaymakamlığı Minikler Anaokulu Müdürlüğü ve Kayapınar Kaymakamlığı Millet İlkokulu Müdürlüğü olarak isim verilirken, Özel Leyla Hanım Anadolu Lisesi, Özel Leyla Hanım Fen Lisesi, Özel Leyla Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayapınar Kaymakamlığı Şehmus Sultan Tatlıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü isimleri verildi.

Hatırlanacağı üzere, ABD destekli darbe girişiminin ardından olağanüstü hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 35 sağlık kurumu, bin 43 özel öğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika ve 15 vakıf yükseköğretim, Diyarbakır’da ise 18 okul, bir üniversite, 2 vakıf ve 28 dernek’te kapatılmıştı. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir