• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
 `PKK`nin saldırılarına karşı sesimizi yükseltmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün 14.00 sıralarında Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyon Amirliği`ne yönelik gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden ve yaralıların yakınları İLKHA mikrofonlarına konuşarak, PKK`nin bombalı saldırıları karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini söylediler.

7 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda, yaralananların yakınlarının hastane önünde sinir krizleri geçirdiler.

Bombalı araç saldırısında yaralanan Muhammed Büğüm`ün dayısı Selim Düzgün, saldırıyı kınadıklarını ve bu saldırının şeytani olduğunu ifade etti.

Düzgün, “Yeğenim yaralıdır. Haberi aldığımız gibi hastaneye geldik. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz.  Bu tür saldırıları kınıyoruz ve devam etmemesini istiyoruz. Netice itibariyle öldürülenler ve yaralananlar bizim insanımızdır. Bu, şeytani, ahlaksız ve vicdansız bir plandır. Halkın, bundan sonra bu halkı kandıramayacaklarını tahmin ediyorum. Bu kirli savaşın sona ermesi lazım. Çünkü bu kirli savaş sonuç vermeyeceği gibi ileride vahim sonuçlar doğuracaktır. Bölgede bu terörü gerçekleştirenler pişman olacaklar. Geç olmadan bu eylemlere son vermelerini istiyorum.” dedi.

Cezaevindeki eşinin ziyaretinden dönerken patlama sonucu yüzünde ciddi yaralar oluşan Erdem Çetiner`in kardeşi Ayetullah Karadeniz, “Biz Batman`daydık, haber alır almaz hemen geldik. Bunu yapanların Allah belasını versin. Hiçbir şekilde hakkımızı helal etmiyoruz ve sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu kafirlere karşı hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz.  Allah'ın izniyle bunlarla mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Bu saldırı sivil halka yapılan ve bütün halkı hedef alan bir saldırıdır”

Saldırının, sivil halka karşı yapılmış olduğunu dile getiren Karadeniz, “Ablam eniştemin görüşüne giderken patlama olmuş. Halkın bunun bilincine varması lazım. Bu sadece bize yapılan bir saldırı değil bütün herkese yapılan saldırıdır. Bu saldırı sivil halka yapılan ve bütün halkı hedef alan bir saldırıdır. Bütün herkes bu kumpastan, bu oyundan nasibini alıyor. Bir şekilde yaralanarak, ölerek bir şekilde nasipleniyor. Kendi yoldaşlarına dahi kumpas kuran bir örgüt bu şekilde nereye kadar devam edecek?” ifadelerini kullandı.

“Menfaatleri için kendi adamlarını bile öldürüyorlar”

Erdem Çetiner`in kayınbiraderi olan Mehmet Çetiner ise “Yeter artık nereye kadar gidecek bu bunlar hiç düşünmüyorlar mı bu kadar insan öldü. Hiç düşünmüyorlar mı?  Kendi yandaşlarını bile öldürüyorlar infaz ediyorlar bırakın milleti kendi adamlarını öldürüyorlar millet düşünsün yeter artık anlayın bunların ne olduğu bunların yaptıklarını bir Yahudi bile yapmaz. Yengemin yüzü parçalanmış çenesi kırılmış bunun suçlusu örgüttür. Destek olanlarında yandaşlarının da suçudur. Yengem görüşmeden dönerken bu olmuş. Millet duysun artık bunların ne olduğunu kim olduğunu bilsin. Bütün halka sesleniyorum dönün artık bu insanları bırakın bunların çizgisi, düzeni yanlıştır. Kendi menfaatleri için kendi adamlarını bile öldürüyorlar. Oy verende, sevende hepsi bundan mesuldür.” İfadelerini kullandı.

“Darbe girişimi başarılı olamayınca milleti bu yolla sindirmeye çalışıyorlar”

İzol Derneği Kurucu Başkanı Hasan Doğan, bu tür saldırıların ne Türkiye halkına ne de Kürt halkına hiçbir faydasının olmadığını söyledi.

Doğan, “İzol aşiretinin bir mensubu ve bir Kürt olarak hiçbir zaman bu yapıların bu tür eylemlerin ne Kürt halkına ne Türk halkına nede ülkemiz yararına değildir. Bunlar ülkemizde oynanan büyük oyunların bir parçasıdır.15 Temmuz darbe girişimi başarılı olamayınca bunlar bu sefer bu yolla milleti sindirmeye çalışıyorlar. Her gün bomba patlatsalar her gün canımızı da alsalar hiçbir şekilde bu ülkenin hiçbir bireyi, Kürdü, Türkü, Arabı ve Lazı hep biriz, beraberiz. Hiç kimse bu tür eylemlerle Kürtleri, Türkleri bu ülkenin insanlarını öldürerek ben bunun şunun adına Mücadele ediyorum diyemez.” Dedi

“STK`lar halkı sokağa çağrısı yapmalarıdır”

15 Temmuz darbe girişiminde sokaklara indiklerini ifade eden Doğan, “Allah'ın izni ile PKK ve bu tür çirkef yapılara karşıda biz sokaklara inecek kadar cesaretimiz, irademiz ve gücümüzde vardır. Bütün sivil toplum örgütlerine sesleniyorum bu konuda etkili ve yetkili herkesten ricam özellikle sivil toplum örgütleri bu konuda halkı sokaklara indirme çağrısı yapmalıdırlar. Bu çirkef hareket ne Kürtlerin ne Türklerin yararınadır bu ülkenin yararına değildir. Yeter artık şu anda çok mahsum çocuk, kadın, yaşlı demeden bu tür çirkef eylemlere girişip ülkemizde sadece tek amaç kaos yaratmaktır.” şeklinde konuştu.  (Emrah Deniz, Mehmet Bozdaş-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir