• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
PKK baskısı olmayınca kepenkler kapanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 15 Ağustos PKK’nin kuruluş yıl dönümü bahanesiyle esnafı tehdit ederek kepenk açmalarına izin vermeyen PKK’liler, bu yıl Silopi’de esnafa kepenk kapattıramadı.

Günlük yaşamın olağan akışında sürdürüldüğü, çarşı ve pazarda alışverişin yapıldığı Silopi'de vatandaşlar, Sanat Sokağı'nda çay içip, sohbet ettiği görüldü.

PKK’lilerin tehdidinden kurtulan esnaf, iş yerlerini açabilmenin, vatandaş da günlük ihtiyaçlarını huzur ortamında karşılayabilmenin mutluluğunu yaşadı. Her yıl 15 Ağustos'ta PKK’lilerin tehdidi ile kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını belirten ilçe esnafı,  yıllarca mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Esnaf S.T, daha önce 15 Ağustos ve bazı günlerde PKK’lilerin kepenk kapatmaları, kapatmadıkları takdirde iş yerlerinin saldırıya uğrayacağı yönünde tehditlerde bulunulduğunu söyledi.

Operasyonların ardından hayatın hızla normale dönmeye başladığı Silopi'de yaşamlarını rahat ve özgür bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden vatandaşlar da ilçede huzur ortamının sürmesini istediklerini aktardı. (İlyas Tunç-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir