• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Yapıcıoğlu: Halk saldırılara gerekli tepkiyi vermelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme Merkezi`ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralananları hastane de ziyaret etti. Yapıcıoğlu, Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaretinden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı vahşet olarak niteleyen Yapıcıoğlu, bombalı saldırıların bir daha yaşanmaması için saldırıya maruz kalan halkın gerekli tepkiyi vermesi gerektiğini belirtti.

Bombalı saldırının bir vahşet olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Kesin olan bir şey var ki bu bir vahşettir. Ve bunun, saldırıyı yapanlar dâhil hiç kimseye bir faydası yoktur. Bu memlekette yaşayan hiç kimseye faydası olmayan vahşice bir saldırıdır. Belki memleketi karıştırmaya, iç karışıklık çıkartmaya, hatta Suriye`deki gibi iç savaş ortamı oluşturmaya çalışan emperyalistlerin hesabına geliyor. Bu memlekette yaşayan hiçbir insana; Kürt`üyle, Türk`üyle, Arap`ıyla; genci, yaşlısı, köylüsü, şehirlisiyle hiç kimseye faydası olmayan vahşi cinayetlerdir bunlar. Umarım bir daha olmaz. Fakat bir daha olmaması için bu saldırıya maruz kalan, kendi yaşadığı yerlerde veya geçtiği yollarda tonlarca ağırlıktaki bombalar patlatılan bu halk da gereken tepkiyi vermelidir. Bu tepki verilmediği sürece benzer saldırıların olmasından endişe ediyoruz.” dedi.

Önceki gün yine Diyarbakır ve Kızıltepe`de yapılan saldırıları da hatırlatan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeninden bir dalga başladı. Kızıltepe ve Diyarbakır`da 10 gözlü köprüden sonra Diyarbakır-Batman yol ayrımında böyle bir patlama yaşandı. Umuyoruz ve diliyoruz bu saldırıyı yapanlar da artık bundan gerekli dersi çıkartılar. Bunun kendilerine bir fayda sağlamayacağını ve onların sonlarını yaklaştıracağını görürler ve bundan vazgeçeler. Ben bu vesile ile hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.”  (Emrah Deniz, Mehmet Bozdaş- İLKHA)






































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir