• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
"Akıl tutulmasının geldiği düzeyi bu olayda görebiliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel İdare Kurul Üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır`da 8 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralanana halkı, hastanede ziyaret etti.

Yaralıları ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Turgut, şunları söyledi: “Burada kadınların ağıtları yürekleri dağlıyor. Kürt halkı hakikaten çok çekti ve halen çekmeye devam ediyor. Uluslararası güçler işbirlikçi yerli piyonlarını tekrardan sahaya sürdüler. Bu nereye kadar sürecek. Yeter artık diyoruz. Bu halkın yakasından elinizi çekin diyoruz. Artık kendi örgütsel çıkarlarınız ve uluslararası güçlerin emirlerini yerine getirmek için Kürt halkının canına kıymaktan vazgeçin. Kürt halkı bunu kabul etmeyecektir. Büyük tepki verecektir, artık yeter diyoruz.”

Bu saldırılarla Kürt halkının katledildiğini sözlerine ekleyen Turgut, “Böylesi acıların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu patlamalarda Kürt halkı, Kürt evladı dışında ölen var mı? Bu cinayetler, bu saldırılar nereye kadar? Akıl tutulmasının geldiği düzeyi bu olayda görebiliyoruz. Kürt halkı yıllardır Kemalizm`den çekti, şu anda onun Kürt versiyonu olan PKK ve Apoizimden çekiyor. Buna son verilmesi gerekiyor. Yoksa Kürtlerin şamarı, tokadı daha ağır, daha şedit olur.” dedi. (Emrah Deniz, Mehmet Bozdaş - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir