• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
"Kürt halkı kendisini hedef alan namlunun kimin elinde olduğunu görmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bugün 13.10 sıralarında PKK tarafından gerçekleşen, 8 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarcasının da yaralandığı bombalı araç saldırısı nedeniyle bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, saldırıyı lanetledi.

“Gün geçmiyor ki mustazaf Kürt halkı yeni bir bombalı saldırıya gözünü açıyor olmasın.” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30 yılı aşkın bir süredir her türlü zulme ve katliama maruz kalan halkımız, son bir yılda hiç olmadığı kadar acı dolu bir süreç yaşıyor. Şehirlerimizin yakılıp yıkılması yetmiyormuş gibi son aylarda bombalı araç saldırılarıyla halkımıza hayatın zindan edilmesi bilinçli bir projenin icra edilmesidir.”

“Bombaları pervasızca infilak ettirenler bu halka ne kadar düşman olduğunu pratikleriyle ortaya koymaktadır”

PKK`nin bu halka ne kadar düşman olduğunu son dönemdeki pervasız saldırılarla ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Batılı üst aklın finanse ettiği çukur siyasetine destek vermeyen Kürt halkı, yine aynı karanlık merkezlerin Kürdistan`daki taşeronu eliyle cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Bölgenin birçok yerinde bomba yüklü araçları halkın yaşam alanında pervasızca infilak ettirenler, bu halka ne kadar düşman olduğunu pratikleriyle ortaya koymaktadır. Dürümlü mezrasında 16 köylüyü katledenler, daha dün yine Diyarbakır ve Kızıltepe`de sivillerin ölümüne neden olmuştu. Bu saldırıların yarattığı travmayı atlatmaya çalışan Kürt halkı, bugün Diyarbakır Çınar-Bismil Üçyol ayırımında yeni bir PKK katliamına daha şahit oldu.”

“Mustazaf Kürt halkı kendisini hedef alan namlunun kimin elinde olduğunu artık çok daha net olarak görebilmektedir”

Kürt halkının emperyalistlerin lejyonerliğini yapan örgüte boyun eğmeyeceğinin vugulandığı açıklamada, “Kürdistan`da yaşamı, yarattığı kaotik havayla kirletmeye, çocuklarımızın istikbalini esir almaya çalışan bu zihniyet bilmeli ki, asla emellerine ulaşamayacaktır. Müslüman Kürt halkı dünden bugüne kendisine yönelik gerçekleşen zulümleri unutmayacaktır. Derin devletin hiçbir türüne boyun eğmemiş bu halk, emperyalistlerin lejyonerliğini yapan bu örgüte de boyun eğmeyecektir. Mustazaf Kürt halkı zulmün ne taraftan estiğini, kendisini hedef alan namlunun kimin elinde olduğunu artık çok daha net olarak görebilmektedir.” denildi.

“Söz konusu zihniyeti cesurca sorgulamayanlar başka bir günde patlayacak bomların şarapnel parçalarına hedef olacaktır”

PKK zihniyetine yakın olanların artık cesurca sorgulamalar yapması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Bir cinnet halinden öte gerçekleştirilen bu saldırıların Kürt halkına ne denli zarar verdiğini, bir şekilde bu zihniyetle bağı olanlar da görmeli, artık kendilerine korkmayacakları soruları sorabilmeli ve söz konusu zihniyeti cesurca sorgulamalıdırlar. Yoksa başka bir günde patlayacak bomların şarapnel parçaları ya kendilerini ya da çocuklarını hedef alacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Hayatının kaybedenler için taziyelerini sunan Mustazaflar Cemiyeti, yayımladığı basın açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 8 insanımızın hayatını kaybettiği ve onlarcasının yaralandığı bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Bu münasebetle hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifalar diliyoruz.”  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir