• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
"Patlamadan dakikalarla kurtulduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyon Amirliği’ne yönelik gerçekleştirilen, 5’i polis, 3 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı araç saldırısının görgü tanıkları, yaşadıklarını anlattı.

Patlamadan önce olay yerinde çatışma yaşandığını belirten görgü tanıkları, patlamayla herkesin yere yığıldığını söylediler.

Bombalı saldırı esnasında petrolde çalıştığını dile getiren Mehmet Aktepe, “İçerde olduğum sırada silah sesleri geldi. Dışarı kaçmak için kapının ağzına geldiğimde bomba patladı. Bomba patlayınca kendimi yere attım. Ondan sonrasını görmedim. Her taraf toz duman içinde kaldı. Çok felaket bir ses geldi. Patlamada kardeşim yaralandı ama durumu hafif. Karşı petrolde bir çalışan hayatını kaybetti.” dedi.

Patlamadan dakikalarla kurtulduğunu ifade eden oto lastikçisi Ensar Altıntaş ise şunları söyledi:

“İş elbisemi değiştirmek için petrolün banyosuna gittim. Banyo yaptığım sırada bu alçak saldırı oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. İlk etapta benzinlikteki kamyonlardan birinin patladığını zannettim. Dışarı çıktığımda karakola saldırı olduğunu öğrendim. Banyoya biraz daha geç gitmiş olsaydım çalıştığım işyerine isabet eden şarapnel parçaları benim de ölümüme sebep olacaktı.”

Patlamanın ardından her yeri toz bulutu sardığını dile getiren Altıntaş, “Patlamanın ardından insanlar bağırıyordu ve yardım çığlıkları atılıyordu. Karşı benzinlikte bir kişi yaralanmıştı. Daha sonra hayatını kaybettiğini duydum. Batman’a giden yolcu araçları vardı. Bir aracın içerisinde bulunan kadın ve çocuklar petrolün arkasına doğru kaçmaya başladılar. O araçtan yaralananlar oldu.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, patlamada zarar gören işyerlerinin hasar tespiti devam ediyor. (M. Hüseyin Temel/Hüseyin Genel – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir