• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Görgü tanıkları dehşet anlarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu`na yönelik bombalı araç saldırısında 4`ü polis, 3 sivil hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

Denetleme istasyonunun kullanılamaz hale geldiği patlamanın görgü tanıkları, dehşet anlarını İLKHA`ya anlattı.  

Görgü tanıklarının, halen olayın şokunu atlamadıkları gözlendi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi görüşünden dönen Fadlullah Çelik, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu`nun karşısındaki benzin istasyonunda mola verdikleri sırada patlamanın yaşandığını söyledi.

Çelik, “Karakola yapılan saldırıda karşı tarafta bulunan bir benzin istasyonunda namaz için mola vermiştik. Namaz kıldığımız esnada önce silah sesleri geldi. Silah seslerinin akabinde ne olduğunu anlamadan büyük bir patlama meydana geldi. 300-400 metre uzakta olmamıza rağmen patlamanın etkisiyle göz gözü görmüyordu.” dedi.

Beton bloklar işçilerin üzerine düşmüştü”

Olay yerine yaklaştıklarında gördükleri karşısında şoke olduklarını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef beton blokların altında onlarca ağır yaralı vardı. Ölenleri gördük. Müdahale etmeye çalıştık ama elimizden fazla bir şey gelmedi. Beton bloklar işçilerin üzerine düşmüştü. Orada çok sayıda işçi yaralandı, öldü. Bir arkadaşımız namaz kılarken başının üstünden demir parçası geçti. Halen kulaklarımız ağrıyor. Arabamızda hasar oluştu. Havada uçan kuşlar dahi yürekleri parçalanmış, ölmüşlerdi.”

Benzin istasyonunun mescidinde namaz kıldığı esnada patlama meydana geldiğini söyleyen Mücahit Bulut ise patlamanın şiddetiyle duvara savrulduğunu ifade etti.

“Allah, bu zulmü yapanları kahretsin”

Şarapnel parçalarının duvarlara saplandığına şahit olduğunu belirten Bulut, “Halılar üstüme geldi. Ani bir şok yaşadım, ne olduğunu anlamadım. Dışarı çıktığımda ortalık toz duman içindeydi. Duman dağıldıktan sonra saldırının yapıldığı yere gittik. Karakola ilk giden bizdik. İçeri girdiğimiz zaman karakolun önüne bırakılan beton bloklar tamamıyla düşmüş, büyük bir çukur oluşmuştu. İnsanlar karakolda bağırıp çağırıyordu. Beton blokların altında cansız iki kişi gördüm. Karakolun bahçesi tamamıyla harabeye dönmüştü. Ölen ve can çekişen polisleri gördüm. Oradaki bazı vatandaşların boğazına cam girmişti, çıkaramıyorlardı. Ambulanslar geç geldi. Buna dehşet demek az kalır. Çoğu işçiler öldüler. Allah bu zulmü yapanları kahretsin.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir