• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Kullanılmayan Kapalı Semt Pazarı madde bağımlıların mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından şehri komple yakıp yıkan PKK’liler Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan “Musa Anter Parkı” ve Kapalı Semt Pazarı’nı da yakarak kullanılamaz hale getirmişti. Yakılan Kapalı Semt Pazarı, madde bağımlıların, tinerci ve balicilerin mekânı haline geldi.

Yakılan kapalı semt pazarı Ceylanpınar Belediyesi tarafından 2 defa onarılmasına rağmen tekrar yakılıp, tahrip edildi. Madde bağımlıların mekânı haline gelen Kapalı Semt Pazarı çevre sakinlerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Özelikle WC’lerini kötü koku saçtığını da dile getiren mahalleliler, yetkililerden kalıcı bir çözüm bulmalarını istediler.

Madde bağımlıların mekânı haline gelen Kapalı Semt Pazarı’na kalıcı çözüm bulunmasını isteyen mahalle Muhtarı Mehmet Sait Avcı, Mahallemizde bulunan kapalı semt pazarının onarılması için mahalle sakinlerinden birkaç kişiyi de yanıma alarak belediye başkanının yanına gittim. Belediye başkanı bize söz verdiği halde bir türlü çalışma başlatılmadı. Madde bağımlıları, tinerci ve balicilerin mekânı olan bu semt pazarı mahalle sakinlerimizi rahatsız ediyor.” dedi.

Kapalı Semt Pazarı’nın onarılmasını isteyen Avcı, “Belediye başkanımızdan ricamız parkımızı ve Kapalı Semt Pazarını bir an önce onarmaları ve yapıldıktan sonrada birer bekçi görevlendirmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Kapalı Semt Pazarı’na komşu olan Esnaf Murat Bulgan ise “Burada bir düzenlenmenin yapılması şart. Burada düzenleme yapılması halinde bali, tiner ve madde bağımlısı gençlerin kullanılmasının önüne geçilir. Parkın ağaçları bu aralar sulanmaya başlandı bu güzel bir gelişme inşallah en kısa zamanda semt pazarına da bir çözüm bulunur.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Fen İşleri Başkanlığından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun da mahalle muhtarın talebi üzerine Kapalı Semt Pazarı’nın yeniden onarılması için ihale yapıldığını en kıza zaman içerisinde Kapalı Semt Pazarı’nın ve parkın tekrar halkın hizmetine sunulacağını söyledi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir