• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hasta Yakınından `Hemşire Beni Darp Etti` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yaklaşık bir aydır eşi Halis Karadağ`ın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ndeki Göğüs bölümünün yoğun bakımında yattığını anlatan Zozan Karadağ, vahim bir iddia ortaya attı.
 
İddiaya göre, hastaya takılan kelebek kapağı açık unutuldu ve açık bırakılan kelebek kapağından saatlerce kan aktı.
 
Buna rağmen hastaya kan takviyesi yapılmadı. Duruma tepki gösteren hasta Halis Karadağ`ın eşi Zozan Karadağ, sorumlu hemşire tarafından darp edildiğini ileri sürdü.
 
Yaşadıklarını İLKHA muhabirine anlatan Zozan Karadağ, sabah eşinin yanına gittiği ve onu kanlar içinde gördüğünü ileri sürerek, kanın açık bırakılan kelebekten geldiğini söyledi. Kandan sırılsıklam olmuş yastığı alıp başhekime göstermek istediğini belirten Zozan Karadağ, ancak hemşirenin buna engel olduğunu ve yastığı çöp kutusuna attığını söyledi.
 
Zozan Karadağ, "Daha sonra bir doktor beni çağırarak eşimin kalp krizi geçirdiğini ve durumunun kötü olduğunu söyledi. Ayrıca eşim kan kaybettiği için kan verilmesi gerekiyordu, ama verilmemiş. Oysa hemşire bana kan verildiğini söylemişti. Yanında kelebek ile ilgilenmeyen hemşire vardı. Ben de hemşireye dönerek, `kızım neden Halis amcan ile ilgilenmedin. Gece senin yanına geldim ve seni öperek amcanla ilgilenmeni söylemiştim.` Bunu söyledikten sonra hemşire bana saldırdı, bana tokat attı. Bunun üzerine hastane güvenliği araya girdi. Ben de o hemşireyi şikâyet ettim." diye konuştu.
 
Bir aydır hastanede perişan olduğunu anlatan Zozan Karadağ, eşinin hakkını sonuna kadar arayacağını sözlerine ekledi.
 
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir