• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ`nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti`nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi önünde bir kutlama programı düzenlendi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`dan telekonferans sistemi ile katıldı. Programda ayrıca Başbakan Binali Yıldırım, 11`inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmasına, “Kurulduğu günden beri kaderi ülkenin ve milletin kaderi ile özdeşleşen AK Parti çatısı altında birlikte yol yürüdüğüm kıymetli yol arkadaşlarım; sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Ağustos 2014`te AK Parti`yle bağını kopartmak zorunda kaldığını ifade etti.

“13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmamın hüznünü yaşamıştım”

Erdoğan,  “O gün tam 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmamın hüznünü, milletimin tamamıyla kucaklaşıyor olmamın sevincini birlikte yaşamıştım. Partim ile bağım kopmuş olsa da partiyi birlikte kurduğum, bugüne kadar birlikte yol yürüdüğüm dava arkadaşlarımla gönül bağım, mücadele arkadaşlığım asla bitmemiştir, bitmeyecektir. Hatırlayınız, 26 Mart 1999 tarihinde milletimizle birlikte Pınarhisar Cezaevine doğru yola çıkarken ‘beraber yürüdük biz yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor.` Beraber yürüğümüz, beraber ıslandığımız bu yolda hep birlikte çok şeyler yaşadık. Cezaevinden çıktıktan sonra hiç vakit kaybetmeden milletimize koştuk. Ardından 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimiz bize ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdi. 9 Mart 2003 tarihinde birkaç aylık gecikmeyle de olsa Başbakanlık görevini üstlenerek milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. İçeride ve dışarıda önümüze çıkan, çıkartılan tüm engellerin üstesinden birer birer gelerek ülkemizi her alanda cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları daha geride bırakan bütün o hizmetlerle, yatırımlarla, eserlerle donattık. Biz milletimize hizmet ettikçe milletimizde bize sahip çıktı. Her seçimde oyumuzu artırdık, her seçim döneminin ardından hizmetlerimizi katladık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Düğümü milletimiz çözdü.” dedi.

“FETÖ`nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur”

Gezi olayları ve 17-25 Aralık`ta yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “15 Temmuz 2016 gecesi ise ülke tarihimizin de kendi geçmişimizin de en alçak, en kanlı, en sinsi tehdidi ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK`nın bünyesine sızmış FETÖ mensubu bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist, kendi milletine ve devletine karşı darbe girişimi başlattı. Bu hainler milletin imkanları ile alınan, devletin namuslarına emanet ettiği tankları, helikopterleri, uçakları her türlü silahı yine millete karşı kullandılar. Milletimizle birlikte omuz omuza vererek bu ihanet girişimini de akamete uğrattık.”

Erdoğan, “Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETÖ`nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum, gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise şöyle konuştu: “İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir