• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
PKK operasyonunda bir dolar ve FETÖ materyalleri bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Başsavcılığı Midyat`ta PKK`ye yönelik operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, ilçede aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının olduğu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY`ye ait materyallerin bulunduğunu belirtti.

Açıklamada Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne yapılan ihbarlarda; aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu bir kısım kişilerin PKK propagandası yaptıklarının bildirilmesi üzerine bu yönde Cumhuriyet Başsavcılığı`nca soruşturma başlatıldığı, başlatılan soruşturma kapsamında 30 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltına alma kararı verildiği, bugün itibariyle 23 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında soruşturma kapsamında Öğretmen A.D, Doktor M.S, Sağlık çalışanı Y.A ile H.İ ve  Midyat Denetim Müdürlüğü`nde Sosyolog T.K.`nin evlerinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY`ye ait materyallerin bulunduğu belirtildi.

Soruşturmalar kapsamında  ayrıca Öğretmenler M.E.Ç, M.A ile M.B`nin evlerinde yapılan aramalarda ise PKK`ye ait materyallerin yanı sıra 1 doların bulunduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında soruşturmanın daha da derinleştirildiği belirtilerek, “Türkiye genelinde yapılan FETÖ/PDY soruşturmalarının bir kısmında 1 ABD doları çıktığı bilinmektedir. Bu soruşturma kapsamında PKK propagandası yapma suçundan hakkında işlem yapılan bazı şüpheliler de 1 ABD dolarının çıkması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı`mızca her iki örgüt arasındaki bağlantılarının tespiti için soruşturma derinleştirilerek titizlikle devam etmektedir. Şüpheliler hakkında TCK`nun 309 ve 314 maddeleri ile 3713 sayılı yasa hükümlerince işlemler yapılmaktadır. Gelişmeler ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir