• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Şırnak'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, PKK’liler tarafından öldürülen AK Parti Beytüşşebap İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ın, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda yapılan cenaze törenine katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Özhaseki, bu tür ölümlerin olmamasını dileyerek artık gözyaşların dinmesini temenni etti.

Bölgede yaşanan olaylarda yıkılan binalara  ne olacağı konusuna değinen Özhaseki, “Yıkılmış, dökülmüş, hasara uğramış o kadar yer var ki bunların tamir edilmesi, ıslah edilmesi zarara uğrayan insanların da zararlarının karşılanması gerekiyor. Özellikle Şırnak’ımızın merkezinde ve 3 ilçesinde Mardin Nusaybin’de, Hakkari Yüksekova’da ve Diyarbakır Sur’da bu çatışmalar yoğun yaşandığı için sade, masum vatandaşların binlerce evi yıkıldı. Oraları biran önce inşa etmeye gayret ediyoruz. Bir kısım yerlerde inşatlar başladı, bir kısım yerlerde bitme aşamasına geldi. Kimi yerlerde yeni tespitler yapıldığı için yeni işe başlıyoruz. Devletin buradaki vatandaşa karşı özellikle şefkat kanadını uzattığı bir dönemde başladı. İnşallah oraları da inşa edip ihya edip buradaki vatandaşların gönüllerini kazanma yolunda da ciddi adımlar atıyoruz.” dedi.

Bakan Özhaseki ve beraberindekiler ardından Şırnak Valiliği’ne geçti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir