• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
"FETÖ'ye karşı duruşu PKK'ya karşı da göstermemiz lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Deniz, darbe girişimi soruşturması kapsamında Batman’da farklı kuruluşlarda görev yapan 505 kamu görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını belirtti.

En fazla görevden uzaklaştırmaların İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştiğini ifade eden Deniz, “İlimizde şu ana kadar 505 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmıştır. Bunlardan 84 kişi tutuklanmış, 82 kişi adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. Tutuklulardan 9'u asker, 50'si emniyet ve 25'i de adliye personelidir. İl Emniyet Müdürlüğünden 78 rütbeli personel, 83 polis memuru olmak üzere 161 personel görevden uzaklaştırılmış. En çok görevden uzaklaştırmalar emniyet ve milli eğitimde var.” dedi.

Türkiye’nin son yıllardaki durumunun birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Deniz, sözlerine şöyle devam etti:

“FETÖ'nün, bazı üst akılların, bazı ülkelerin örtülü örgütü olduğunu söylüyorduk ama artık o örtü kalktı, açık hale geldi. Bunu batı basınında da görüyoruz. Halkın vakur duruşunu görmezden geldiler. Türkiye ne zaman güçlense hain eller devreye giriyor. Rahmetli Özal ile kalkınma hamlesi yaşadığımız 1990'lı yıllar PKK'nın zirve yaptığı yıllardır. Kafamızı kaldıramaz olduk. Bunlar tesadüf değildir. Son 10-15 yıldır çok mesafe kat edildi. Bu birilerini rahatsız etti. Arap baharı, Suriye krizi bunlar bu ülkeyi yıkma projesidir. Bizleri savaşa sokma mücadelesiydi ve asıl hedeflerinden bir tanesi buydu.”

Batı medyasının Türkiye üzerinde kötü bir algı oluşturmaya çalıştığına değinen Deniz, “Batı basını son 7-8 yıldır yazıyor ve bir algı operasyonuyla algı oluşturuyorlar. Tıpkı Irak'ın işgalinden önce yapıldığı gibi. Mit TIR'ları ile Türkiye'yi, IŞİD'i, radikal grupları destekleyen bir ülke gibi gösterdiler. Oyun bitiyor mu? Bitmiyor. Bu örgüt kriptolu bir örgüt. Biz, ince eleyip sık dokuyoruz. Kurunun yanında asla yaşın yanmasını istemiyoruz. Yavaş yavaş, aşama aşama mücadele devam edecek. Oyun bitmez. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Her dönem hainler çıkıyor.” şeklinde konuştu.

“FETÖ'ye karşı gösterdiğimiz duruşu PKK'ya karşı da göstermemiz lazım”

“FETÖ'ye karşı gösterdiğimiz kararlı duruşu PKK'ya karşı da göstermemiz lazım” diyen Deniz, tüm halkı PKK'ye karşı ortak tavır almaya davet etti.

“Diyarbakır'da bir ailenin öldürülmesi hangi vicdana sığar?”

Ülkede terörü bitirecek olanın, halkın imanlı ve kararlı duruşu olduğunu belirten Vali Deniz, “Son 25 gündür işi PKK'ya devrettiler. Saldırıyorlar, öldürüyorlar. Diyarbakır'da bir ailenin öldürülmesi hangi vicdana sığar? Bir aylık dik duruşumuzu her türlü terör örgütüne göstermemiz lazım. Bu terörü bitirecek olan milletimizin kararlı, imanlı duruşudur. Terörün korkusu, halkın karşısında durmasıdır. Halkın, oyunu gördüğünü anladıkları için saldırıyorlar. 14-15 yaşındaki çocuklarımızı dağa devşirip cenazeleri geldiği zaman da onların cenazeleri üstünden propaganda yapmak onların amacıdır. Onların amacı ne kadar terörist öldürülürse o kadar kendilerine taraftar bulacaklar. Oyun büyük, dertleri bu. FETÖ'yü, DAEŞ'i, PKK'yı kullananlar aynı yerden. Bu son dönemde iyice açığa çıktı.” ifadelerini kullandı.

Deniz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu bölge, inanılmaz potansiyeli olan bir bölge. 15 Temmuz’dan daha güçlü çıkacağız. Batman açısından baktığımızda yatırımcılar sıraya girmiş durumda. 5-10 bin kişi istihdam edecek yatırımcıyla görüşüyoruz. Yeter ki huzur olsun. Bunların hepsi güvenlikle ilgili. Güvenlik olursa her şey olur.”

Deniz, toplantının ardından basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir