• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
40 yıllık kan davası 'barış'la son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu ilçesine bağlı Çalışlı (Şaklanê) köyünden Sağlam ile  Sakalar (Şevreşkê) köyünden Aba aileleri arasında çıkan kavgada 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle 40 yıl önce başlayan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı.

Sağlam ve Aba aileleri arasında başlayan kan davasının sonlandırmak için bölgedeki bazı kanaat önderleri girişimi ve Bölge’nin bazı din adamlarının araya girmesi ile uzlaşı sağlandı. Her iki ailenin büyüklerinin barışı kabul etmesi üzerine iki aile arasında başlayan kan davası Sakalar köyünde verilen barış yemeğiyle son buldu.

40 Yıllık kan davasını sonlandırmak için uzun süredir kanaat önderleriyle birlikte çabaladıklarını söyleyen Kumlu köyü Muhtarı Adnan Doğan, “İki aile arasındaki husumetin sonlandırılması için buradayız. İnsan hayatında hata yapabilir. Dolayısıyla insanın bir özelliği de tövbe etmesi ve bunu kalıcı olmasıdır. Bizde burada bir tövbenin yapılışına şahitlik ediyoruz. Bu barış da bir büyüklüktür. İki aile arasında yıllardır süren bir kan davasını barışla sonuçlandırılmasının sevincini yaşıyoruz. İki ailenin barışması için verdiğimiz çaba sonuç verdi İki aile bundan böyle kardeşçe yaşamını sürdürecek. Bugün Sağlam ailesi barış yemeğini verdi yarında Aba ailesi barış yemeğini verecek.” dedi.

Daha sonra her iki ailenin bireyleri salavatlar eşliğinde Kur`an-ı Kerim’in altından geçti. İki aile arasındaki husumet Sağlam ailesinin verdiği barış yemeğiyle son buldu. (Mehmet Aslan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir