• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
PYD, ENKS Başkanı Bıro`yu kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

Rojava'nın Qamışlo kentine gelen ENKS Başkanı ve diş ilişkiler sorumlusu İbrahim Bıro, YPG Asayış birimleri tarafından gözaltına alındı.

Qamışlo'dan Dr. M. Husey'den edinilen bilgiye göre, ENKS Başkanı İbrahim Bıro ve Suriye Kürt Birlik Partisi üyesi Süleyman Avso'nun, Qamışlo'da bir asayış kontrol noktasında durdurularak hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi.

Suriye Kürt Birlik Partisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Arkadaşlarımızın nereye götürüldüğünü bilmiyoruz ve hayatlarından endişe ediyoruz” denildi.

PYD daha önce de çok sayıda Suriyeli muhalif Kürdü öldürmüş veya hapse atmıştı. Ülkenin Kürt bölgelerinde son günlerde muhalif yapılara yönelik baskının dozunun arttığı gözleniyor.

Hatırlanacağı üzere 2013 yılında Qamışlo'da Barzani'ye yakınlığıyla tanınan yazarlardan Ferman Boncık'ın 19 yaşındaki oğlu Ahmet Ferman Boncık, Kürd Gençlik Hareketi üyesi olduğu gerekçesiyle, PYD tarafından göz altına alınmış ve 79 gün sonra serbest bırakılmıştı. Aradan 3 ay geçtikten sonra öldürüldü. Görgü tanıklarına göre 3-4 gün takip edilen Ahmet Ferman, gündüz saatlerinde siyah bir jiple yanına yaklaşan saldırganlar tarafından yakından ateş edilerek öldürülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir