• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
`Tutuklama Kararı Verilmesi Zorlaşacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, molotof kokteylinin silah ve patlayıcı madde kapsamında net olarak yasada ifade edilerek tereddütlerin giderileceğini söyledi. Tutuklama kararının verilmesinin zorlaşacağını belirten Ergin, kuvvetli suç şüphesi, tutuklama nedeni varlığı, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunun somut olgularla belirtileceğini ifade etti.

Bakan Ergin, Hakimevi`nde, yargı hizmetlerinin daha etkin, süratli ve verimli şekilde sürdürebilmesi amacıyla getirilen yenilikleri anlattı.

100’e yakın maddenin içerdiği bir çalışma olduğunu dile getiren Ergin, herkesin davasının makul süre içinde görülmesini isteme hakkına sahip olduğuna dikkat çekti. Yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bugüne kadar yapılan düzenlemelerin devam niteliğinde olan üçüncü tasarı olduğunu anlatan Ergin, ehliyetsiz veya alkollü araç kullananların mahkemeye sevk edilmeyeceğini söyledi. Ön ödeme kapsamının genişletileceğini ve sınırın bir yıla uzatılacağını ifade eden Ergin, sabıkalı olanlar ile mağduru gerçek kişi olanların bu hükümden faydalanamayacağını kaydetti. 100 ile 3 bin 600 TL arasında para cezası uygulanacağını dile getiren Ergin, kaçak elektrik konusunda ise hapis cezası miktarının değiştirilmediğini kaydetti.

Molotof kokteylinin silah ve patlayıcı madde kapsamında net olarak yasada ifade edilerek tereddütlerin giderileceğini anlatan Ergin, kimsenin ömür boyu sabıkalı sayılmayacağını ve 5 yıl ile yüz kızartıcı ve devlete karşı suçlarda 15 yıl, her halde ise 30 yılda silineceğini belirtti.

Tutuklama kararının verilmesinin zorlaşacağını belirten Ergin, kuvvetli suç şüphesi, tutuklama nedeninin varlığı, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunun somut olgularla belirtileceğini ifade eden Ergin, yolsuzlukla daha etkin mücadele edileceğini kaydetti.

Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyenler için yeni bir düzenleme getirileceğini anlatan Ergin, verilecek cezanın yapılan yardımın niteliğine göre ceza üçte ikisine kadar indirileceğini belirtti. Özel yetkili mahkemelerde en az üç ay süreyle gizlilik kararı verileceğini vurgulayan Ergin, basit terör suçlarında da cezanın ertelenebileceğini, paraya çevrilebileceğini ifade etti. Petrol boru hatlarına dokunanların yanacağına dikkat çeken Ergin, hırsızlık amacıyla yapılanlar 5-12, örgütlü suçlarda 7,5-18 yıl, zarar verici bir suçta ise 4 ile 12 yıl arasında bir cezanın ön görüldüğünü ifade etti. Çek yasasından dolayı kimsenin içeri girmeyeceğini belirten Ergin, icra iflas kanunundaki yenilikler olduğunu söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir