• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Kur`an-ı Kerim`i Anlayarak Okuyun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim dalı öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdülcelil Candan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde "Kur`an ve Müslümanlar" konulu bir konferans verdi

 Kur`an`ı Kerim ile ilgili çok çeşitli araştırmaları ve çok sayıda kitabı bulunan Candan, aynı zamanda bir televizyon kanalında da program yapıyor.

İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen konferansta, Abdülcelil Candan özellikle Kur`an-ı Kerim`in anlayarak okunması üzerinde durdu. Kur`an okumalarında dikkat edilecek hususların neler olduğuna dikkat çeken Candan, Kur`an okuyuşunun düzgün olmasının, Tecvid kurallarına ve harflerin mahreçlerine uygun şekilde okunmasının gerekli olduğunu ancak ayetlerin verdiği mesajların anlayarak okunmasının Müslümanlar için daha büyük öneme sahip bir konu olduğunun altını çizdi.

Abdülcelil Candan, Kur`an`ı Kerim`in Müslümanlar için Rablerinden kendilerine gönderilen bir mektup, bir mesaj olarak algılanması gerektiğini ve bu yüzden de bu mesajın öncelikle doğru olarak anlaşılması gerektiğini ifade etti.

 Yeryüzünde en çok okunan kitabın Kur`an-ı Kerim olduğunu belirten Candan, buna rağmen Kur`an`ın doğru anlaşılması ve doğru yorumlanması noktasında bazı sıkıntıların yaşandığını vurguladı.

 Bu noktada Kur`an mesajının doğru anlaşılması için, Hazreti Peygamberin sahabelerinin anlayışının bizim için yol gösterici olması gerektiğini belirten Candan, Kur`an nasıl Selman-ı Farisi`yi Hz. Peygamberin Ehl-i Beyti yapacak kadar etkilemişse, yine Bilal-i Habeşi gibi bir köleyi İslam toplumunun en önemli siması haline getirmişse, bu şekilde bütün Müslümanlar için de hayatlarını anlamlı hale getirecek bir etkiye sahip olması gerektiğini ifade etti.

Candan, konuşmasında Kur`an`ın insanlara mesajlarını çok açık bir şekilde aktardığını ve herhangi bir şifre, gizli kalan bir yönünün de bulunmadığını belirterek, Kur`an`ın çeşitli şifrelerinin olduğunu söylemenin tamamen ticari kaygılarla yapılmış, reklama yönelik ve maksatlı değerlendirmeler olduğunun altını çizdi.

 Yrd. Doç. Dr. Abdülcelil Candan daha sonra konferansı dinleyen öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir