• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
"PKK, bombalı araç saldırılarıyla halkı cezalandırmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesi ile Mardin`in Kızıltepe ilçesinde yaşanan bombalı araç saldırısına ilişkin Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, sivillerin hayatını kaybettiği saldırılar lanetlendi.  

İbrahim Süresi`nin “Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” 42`inci ayetiyle başlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun yakından bildiği üzere yarım yüzyıla yakındır Kürt halkının haklarının talebi istismarıyla yola çıkan PKK, bidayetinden bugüne akıl almaz vahşi eylemlerle on binlerce insanın ölümüne sebep oldu. Aralarında bebeklerin de olduğu binlerce masum insanı katletti. Son iki yıldır Suriye`deki otorite boşluğundan nemalanarak ve marjinal Türk solu ile müptezel gruplarla geliştirdikleri ilişkiler neticesinde kendilerince yüksek eylem stratejisi aşamasına gelen PKK son 2 yıldır Kürdistan kentlerinde bombalı saldırılarla şehirleri yaşanmaz hale getirmiştir.”

“PKK, bombalı araç saldırılarıyla halkı adeta cezalandırmaktadır”

Çukur siyasetinin fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından PKK`nin halkı cezalandırmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, “Son süreçle birlikte yürürlüğe koyduğu çukur siyasetinin başarısızlığa uğraması ile Kürt halkını hain ilan eden PKK, bombalı araç saldırılarıyla halkı adeta cezalandırmaktadır. Şimdiye kadar geliştirdiği bu çatışma konseptiyle on binlerce insanın ölümüne neden olan PKK, son saldırıyla bir kez daha halka ne kadar düşman olduğunu göstermiştir.” denildi.

“Ölen yaşlı, kadın, çocuk ve bebeklerin kanı eminiz ki eninde sonunda PKK`yi yok edecektir”

Katliamın savunulacak bir tarafının olmadığının belirtildiği açıklamada, “Şehir merkezlerine bombalı araçlarla saldırının sonucunda sivilleri öleceği açıktır. Bunu bile bile askeri hedeflere saldırı adı altında yapılan bu katliamların savunulacak hiçbir yanı yoktur. Bu vahşi saldırılarda ölen yaşlı, kadın, çocuk ve bebeklerin kanı eminiz ki eninde sonunda PKK`yi yok edecektir. Buradan tüm halkımızı, PKK`nin bu katliamcı zihniyetinin gerçek yüzüne görerek tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Bu vesileyle son saldırılarda yaşamını yitiren insanlarımıza Yüce Rabbimizden rahmet dilerken, aile ve sevenlerine taziyelerimizi sunuyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir