• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
"Kürt halkı artık bu zulme dur diyebilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Kızıltepe İlçe Başkanı Burhan Aydın ve beraberindeki partililerle Kızıltepe`de bombalı araçla gerçekleşen saldırıda işyerleri hasar gören esnafı ziyaret etti.

Esnafa geçmiş olsun dileklerini ileterek sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR heyeti, daha sonra patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.  Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç, tekrar olayı kınadıklarını söyledi.

“Saldırıları şiddet ve nefretle telin ediyoruz”

Kılınç, “Mardin`in Kızıltepe ve Diyarbakır`ın Sur ilçelerinde eş zamanlı olarak halkın yoğun olarak yaşadığı yerlerde polis araçlarına yönelik saldırı bahanesiyle düzenlenen bombalı saldırılar sonucu yaşanan katliamda 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 50`ye yakın insanımız da yaralanmıştır. Mardin Kızıltepe de biri polis 3 vatandaş, Diyarbakır da ise aynı aileden, biri bebek 5 kişi bu menfur saldırılarda hayatını kaybetti. Saldırıları şiddet ve nefretle telin ediyor, hayatını kaybedenlere rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Patlamalarda yaralanan halkımıza ise Allah`tan acil şifalar diliyoruz.” dedi.

“PKK, hezimetle sonuçlanan çukur siyasetinin faturasını halka kesiyor”

“Bölgemizi istikrarsızlaştırmak ve emperyalist güçlerin emellerine hizmet etmek amaçlı düzenlenen bu saldırılar hiçbir gerekçeyle izah edilemez.” diyen Kılınç, “Halkımız, düzenlenen bu saldırıları hiçbir zaman tasvip etmemiş, karşısında durmuş ve durmaya da devam edecektir.  Daha önce de yaşanan bombalı saldırılar sonucu ortaya çıkan vahşet tablolarında da belirttiğimiz gibi; bu saldırılar çukur siyasetine destek vermeyen ve bölgesinde huzurun bozulmasına müsaade etmeyen Müslüman Kürt halkını cezalandırmak amaçlı yapıldığı aşikârdır. Hezimetle sonuçlanan çukur siyasetinin faturasını halka kesen PKK zihniyeti, halkın canına kast ederek yaptığı bu vahşetlere derhal son vermeli ve halkımıza daha fazla acı yaşatmaktan bir an önce vaz geçmelidir.” diye konuştu.

ABD Adana Başkonsolosu`nun Diyarbakır`a gelip yaptığı bazı görüşmelerin hemen akabinde bu tür bombalı saldırıların yaşanmasının iç savaş senaryolarının devam ettiğine işaret eden Kılınç, şunu söyledi:

“Emperyalist batının işgal ve iç savaş senaryolarına hizmet eden ve çöküş sürecinin cinnet halini yaşayan taşeron örgütün yerleşim yerlerinde, halkın yaşam alanlarında bombalar patlatarak sivilleri katletmeye devam etmesi kendi sonunun başlangıç sürecini başlatmıştır.”

“Yabancı misyon şeflerinin bölgedeki temasları düşündürücüdür”

Kılınç, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye`de yeni bir süreç yeni bir birliktelik başladı. Görünen o ki dış güçlerin maşası olan örgüt, bu birliktelik ruhunu tahammül edemedi ve dün bölgede eş zamanlı bir eylemler gerçekleştirdi. 6-8 Ekim`de yaşanan saldırılar sonrası yine Diyarbakır`a ABD Adana Başkonsolosu gelmişti ve hemen akabinde o olaylar vuku bulmuştu. Tabi farklı zamanlarda bu konsolosların bölgeye her gelişinde benzer katliamlar da yaşandı. Dün de yaşanan olaylar öncesi başkonsolosun Diyarbakır`da ziyaretleri olmuştu. Bu olayların bölgede yaşanması tesadüf değildir. Her şeyden önce devletin özellikle batı ile olan ilişkilerini gözden geçirmesi gerekir. Yabancı misyon şeflerinin bölgedeki temasları düşündürücüdür. Bunun önleminin alması lazımdır.” diye konuştu.

“Kürt halkı artık bu zulme dur diyebilmelidir”

Bölgenin bu olayları hak etmediğini kaydeden Kılıç, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “Malumunuz örgüt ilk günden beri bölgeyi özgürleştireceğini söylüyor. İşte görüyorsunuz bölgeyi özgürleştiriyor! Hemen arkamda bulunan binayı görüyorsunuz. Yaptıklerı tahribatı görüyorsunuz, hepsi göz önündedir. Halkımız yaklaşık 90 yıl sistemin zulmüne maruz kaldı, ama sistem son 10-15 yıl biraz normale döndükten sonra bu defa örgütün zulmüne maruz kaldı. Bölgede yaşayan insanlarımızın 15 Temmuz ruhuyla bu örgüte karşı seslerini yükseltmelidirler. Kürt halkı, artık bu zulme dur diyebilmelidir. Bizler bu ziyaretlerde bunun emarelerini görüyoruz, artık herkes bu zulümlerden ve yaşanan olaylardan muztariptir. Biz inanıyoruz ki örgüt çöküş sürecinin başlangıcındadır, bir çöküş süreci yaşıyor. Temennimiz bölgede bu olayların son bulması ve bölgenin normalleşmesidir.” (M. Salih Keskin/ Mehmet Aslan – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir