• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"PKK'nin eylemlerini artırması tesadüf değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünme Çankırı ile Orhan Miroğlu, Kızıltepe ilçesinde polis aracına düzenlenen Saldırıda 3kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Miroğlu, FETÖ’nün gücünü kaybettiği bir dönemde PKK’nin eylemlerini artırmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Milletvekili Ceyda bölünmez Çankırı ise patlamada hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret ettikten sonra hastanedeki yaralıları ziyaret etmeye geldiklerini belirtti.

Darbe girişimine karşı halkın ortaya koyduğu güçlü iradenin ardından bu tür saldırıların yapılmasını manidar bulduğunu belirten Orhan Miroğlu, “Kızıltepe halkının başı sağ olsun. Tabi sadece Kızıltepe de olmadı eş zamanlı Diyarbakır’da da bir patlama oldu. Darbeye karşı Türkiye halkının ortaya koyduğu güçlü irade günlerinde bu tür saldırıların olmasını çok manidar buluyorum. Ayrıca bölgedeki sivil toplum örgütlerinin de belli bir tavır içerisinde olmalarını bekliyoruz. Tabi çok üzücü açıklamalar yapıldı, bu örgüte adeta ‘Sivillerin olduğu yerlerde değil de başka alanlarda yapabilirsiniz’ anlamına gelebilecek açıklamalar yapılıyor. Buda çok vahim bir durum. Saldırıyı yapanları kınıyoruz. Son olmasını diliyoruz. Son olmayacağını da çok iyi biliyoruz. Mardin halkının demokrasiye, millî iradeye, sivil hayata ve yaşama sahip çıkmasını istiyoruz.” diye konuştu.

FETÖ destekleyenlerin PKK’yi de desteklediğine dikkat çeken Miroğlu, “Bu örgüt bu tür eylemleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmiyor sivil insanlar hayatını kaybedecek böyle bir hesabın içerisinde değil şuana kadar bu şekilde patlatılan bombalarda 85 insan hayatını kaybetti. Bunlar PKK’nin üstlendiği eylemler. Burada herhangi kaygı duymuyorlar duymalarını da beklememek lazım. Şiddet ve terör bunların gözlerini basiretlerini bağlamış gibi görünüyor. Bu örgüt her geçen gün biraz daha biraz daha kaybedecek. FETÖ terör örgütü gibi Güneydoğu halkının tepkisini alacaktır. Darbe girişiminin hemen ertesinde 30-40’a yakın asker polisimiz şehit oldu bunun hiç bir izahı ve anlamı yok. Ben FETÖ’yü kim destekliyorsa bu örgütü de o güçlerin desteklediğini düşünüyorum. Bu konuda hayli bilgi ve malumat var. Bazı FETÖ’cü subayların örgüte kaçtığı yönünde de haberler var henüz doğrulanmamışla birlikte bu örgüt tamda FETÖ’nün gücünü kaybettiği ve lanetlendiği bir dönemde eylemlerini artırıyorlar. Tabi bu tesadüf değil her iki örgütü de kumanda edenler yönetenlerin yeniden harekete geçtiğini düşünmek gerekiyor. Biraz üzerimizdeki külleri silkelememiz lazım. Çok açık ve net bir tavır koymamız lazım. Hepimiz bu trajediye tanıklık ediyoruz bu trajediyi yapanları kesinlikle affetmek gerekiyor. Hayatın her alanında demokratik tepkimizi hayatın her alanında ifade etmeliyiz.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir