• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
"Halkımızın maslahatı için meydanları hiç terk etmedik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine karşı başlatılan gösterilerde ilk günden bu yana halkın yanında olduklarını belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, parti olarak 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları hiç terk etmediklerini belirtti.

Darbe girişiminin yapıldığı ilk günden itibaren Gaziantep`te üye ve gönüllüleri ile birlikte darbe karşıtı yapılan gösterilerde halkın yanında olduklarını belirten Erat, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın iradesine yapılan darbe girişimine karşı olduklarını ve bundan dolayı hiç meydanları terk etmediklerini kaydetti.

“Halkımızın yanında yer alarak namuslular cephesinde yer aldık”

Darbe girişimi sürecinde halkın yanında yer alarak namuslular cephesinde yer aldıklarını belirten Erat, “Bizler de halkımızın maslahatını düşünerek bu darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren şimdiye kadar meydanları terk etmedik. Bizler bu darbe girişimi sürecinde halkımızın yanında yer alarak namuslular cephesinde yer aldık. Namussuzlar cephesine baktığımız zaman darbeciler ve darbe sevicilere çanak tutanların olduğunu gördük. Bunlar sırtını büyük şeytan olan ABD`ye, NATO`ya ve Batı`ya bağlayan kişi ve kurumlardır.” dedi.

“Halkımız bu zalimlere gereken dersi meydanlara çıkarak verdi”

15 Temmuz darbe girişimi gecesi parti olarak da şehit ve gazi verdiklerini söyleyen Erat, “Onların asıl amacı bu ülkede bir darbe yapmak değil. Bu ülkenin bütün yer üstü ve yer altı kaynaklarını emperyalist şer güçlere peşkeş çekmektir. Bu münasebetle bizler de buna karşı meydanlarda şehit ve gazi verdik. Meydanları terk etmedik. Halkımız bu zalimlere gereken dersi meydanlara çıkarak verdi. Kerbela`da nasıl ki Hz. Hüseyin için kendini feda edenler vardıysa. Bugün de tankların önüne yatarak canından geçerek bu zalimlere karşı duran, meydan okuyan ve asla pes etmeyen halkımızı gördük.” ifadelerini kullandı.

“Asla zalimlere fırsat verip boyun eğmeyeceğiz”

Erat, “Kardeşlik, birlik ve beraberlik çerçevesinde hepimiz yekvücut olup zalimlere gereken cevabı verdik. İnşallah vermeye devam edeceğiz. Zalimler bir daha akıllarından böyle bir şey geçirmesinler. Geçirdikleri takdirde halkımız 7/24 saat teyakkuzdadır. Asla zalimlere fırsat verip boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizi, geleceğimizi ve halkımızı zalimlere, Batı`ya, NATO`ya, ABD ve İsrail`e asla ve asla peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu uğurda canımızı feda etsek bile ülkemizi feda etmeyeceğiz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir