• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
HÜDA PAR, PKK saldırısında ölenlerin ailelerine taziyelerini sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ve beraberindeki heyet, Sur`da On Gözlü Köprü civarında meydana gelen bombalı araç saldırısında aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği Aydın ailesine taziyelerini sundu.

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden Oğuzkan Aydın, Muhamet Aydın, Derya Yıldırım, Demet Aydın Yıldırım ve bir buçuk yaşındaki Ceylinnaz Yıldırım`ın naaşı morgda yapılan işlemlerin ardından defnedilmek üzere Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde gönderildi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut da beraberindeki heyetle birlikte Aydın ailesini morgda ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Patlamada iki torununu, gelini, dünürünün eşi ve kızını yitiren Turan Aydın`a başsağlığı dileyen Turgut, terör çetelerinin Türkiye`nin farklı bölgelerinde bu tür suikastlar yapabileceğini tahmin edebildiklerini söyledi.

Turgut halka çağrıda bulunarak, “Kesinlikle bu terör çetelerinin oyunlarına alet olmayın. Ve bunların gerçek yüzünü görün. Bunlar ABD`nin, İngiltere`nin, Fransa ve İsrail gibi emperyalist devletlerin kuklalarıdırlar.  Bu çeteler memlekette her zaman kan dökmüşlerdir. Bin yıllık ortak paydamız olan İslam`ı Müslüman halkın arasından alıp,  içerisine ırkçılığı, milliyetçiliği, fitne ve fesadı sokmaya çalışıyorlar. Ama inşallah biz hepimiz bir olup karşılarında duracağız ve bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Turgut, son olarak patlamada hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileklerinde bulundu.

Ziyaret ve desteklerinden dolayı HÜDA PAR heyetine şükranlarını sunan Turan Aydın, yaşanan vahşete tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu Müslüman ülkeden ne istiyorlar? Ezandan ne istiyorlar? Bu memlekete kilisemi yapalım? Allah terör çetelerine fırsat vermesin. Ben yandım başkası yanmasın artık. Ben yavrularımı kaybettim benim yavrularımın suçu neydi?”

Patlamada hayatını kaybeden iki torunundan birinin ilk torunu olduğunu, diğerinin de okula yeni başlayacağını gözyaşları içerisinde anlatan Aydın, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.  (Yunus Sırat, Mehmet Bozdaş- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir