• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Çavuşoğlu: Üçlü mekanizmadaki bürokratlar Rusya`ya gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

"Dışişleri, istihbarat ve silahlı kuvvetlerden oluşan "üçlü mekanizma" kuruldu. Üçlü mekanizmadaki bürokratlar Rusya'ya gitti. İlişkiler normalleşince başka şeyler arıyorlar, ancak bizim uçak düşürme hadisesinden önce zaten Rusya ile ilişkilerimiz iyiydi. Batı'nın bunlardan rahatsız olmasına gerek yok. Genel olarak bizim anlayışımızda bir değişiklik yok.

Bu süreçte, halkta Batı'ya güven azaldı.

Siviller konusu hassas

Suriye'nin geleceğiyle ilgili Rusya ile aynı düşünüyoruz. Kalıcı çözümün siyasi olduğu konusunda hemfikiriz.

Terör örgütlerine yönelik tabii ki tolerans olmamalı. DAEŞ'e de, El-Nusra'ya da tolerans olmamalı. Ama bunu yaparken, sivillere yönelik saldırılar olmamalı. Türkiye bu yöndeki endişelerini belirtti.

DAEŞ'in yeri belli

DAEŞ'e karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Uçaklarımızla operasyonlara aktif olarak katılacağız. Biz uçak düşürme hadisesinden sonra, Rusya'ya hep bu çağrıyı yaptık. "Bakınız, sizin vurduğunuz yerlerde siviller ölüyor. DAEŞ'in nerede olduğu belli, oralara yoğunlaşıp, orayı vuralım" dedik.

İtalya'ya kaçmışlar

Kayıp Türk askeri ataşelerin aileleriyle feribotla İtalya'ya hareket ettiği tespit edildi. Dün bildiğiniz gibi, Bulgaristan'daki FETÖ'cü iade edildi. Bulgaristan'a teşekkür ediyoruz, bu işbirliğinden dolayı.

ABD'den işbirliği sinyalleri alıyoruz

ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir mektup aldık. İşbirliği sinyallerini alıyoruz ABD'den. Bakanlık'tan bir heyet gelecek buraya. Daha sonra burada birlikte dosyalar hazırlanacak ve bu dosyalarla ABD'ye gidip yeniden kendilerine iade talebinde bulunacağız. Biz bu sinyallerin somut adımlara dönüşmesini istiyoruz.

Putin: PYD'yi ilk kez duydum

Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan PYD temsilciliğine ilişkin, Putin'e bunun bir terör örgütü olduğunu söyledik, Moskova'daki ofisi ilk kez duyduğunu söyledi.

500 bin insanı katleden rejim bir ülkeyi yönetmemeli. Ama Rusya ile Esed konusunda farklı düşünüyoruz diye, tüm diyaloglarımızı bir kenara koyamayız. Esed'li bir geçiş olamaz. Esed'in başta olduğu bir geçiş, geçiş olmaz.

NATO'dan beklentimiz, somut destek vermesi. NATO üyeleri teknoloji paylaşımında destek vermiyor.

İsrail ile anlaşma

Gelecek hafta anlaşma Meclis'te oylanır. Anlaşma onaylanır onaylanmaz, İsrail ve Türkiye olarak Büyükelçilerimizi atamak için adımlarımızı atacağız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir