• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
HÜDA PAR`dan Diyarbakır ve Mardin saldırılarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yayımladığı yazılı bir açıklama ile PKK tarafından dün Diyarbakır ve Mardin`de düzenlenen bombalı saldırılara sert tepki gösterdi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinin sunulduğu açıklamanın başında, “Diyarbakır da aynı aileden, 1`i çocuk 5 kişinin, Kızıltepe de ise 3 kişinin hayatını kaybettiği bu menfur saldırıları lanetliyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Patlamalarda yaralanan vatandaşlarımıza ise Allah`tan acil şifalar diliyoruz.” denildi.

“Halkımız, düzenlenen bu saldırıların karşısında durmuş ve durmaya da devam edecektir”

Saldırıların, çukur siyasetine destek vermeyen Müslüman Kürt halkını cezalandırmak için yapıldığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bölgemizi istikrarsızlaştırmak ve emperyalist güçlerin emellerine hizmet etmek amaçlı düzenlenen bu saldırılar hiçbir gerekçeyle izah edilemez. Halkımız, düzenlenen bu saldırıları hiçbir zaman tasvip etmemiş, karşısında durmuş ve durmaya da devam edecektir. Daha önce de yaşanan bombalı saldırılar sonucu ortaya çıkan vahşet tablolarında da belirttiğimiz gibi; bu saldırılar çukur siyasetine destek vermeyen ve bölgesinde huzurun bozulmasına müsaade etmeyen Müslüman Kürd halkını cezalandırmak için yapıldığı aşikârdır.”

PKK`nin hezimetle sonuçlanan çukur siyasetinin faturasını halka kestiğinin belirtildiği açıklamanın devamında, “Halkın destek vermemesi sonucu hezimetle sonuçlanan çukur siyasetinin faturasını halka kesen PKK zihniyeti, halkın canına kast ederek yaptığı bu vahşetlere derhal son vermeli, halkımıza daha fazla acı yaşatmaktan vaz geçmelidir.” ifadelerine yer verildi.

“Taşeron örgütün sivilleri katletmesi kendi sonunu getirecektir”

Saldırıdan önce ABD Adana Başkonsolosunun Diyarbakır`da bazı temaslarda bulunmasına dikkat çekilen açıklamanın sonunda, “15 Temmuz darbe girişiminin, Müslüman milletimiz tarafından engellenmesinden sonra, ABD Adana Başkonsolosunun Diyarbakır`a gelip yaptığı bazı görüşmelerin ardından yaşanan bombalı saldırılar iç savaş senaryolarının devreye girdiğini göstermektedir. Emperyalist batının işgal senaryolarına hizmet eden taşeron örgütün yerleşim yerlerinde bombalarlar patlatarak sivilleri katletmeye devam etmesi kendi sonunu getirecektir.”  denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir