• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Diyarbakır'daki patlamanın tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde biri bebek 5 sivil hayatını kaybettiği,  5'i polis 12 kişinin yaralandığı bomba yüklü araç saldırısının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı.

Olay yeri incelemesi bugün de devam ederken patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların şahsi eşyaları bulundu.

200 metrelik alanda detaylı incelemelerde bulunan polis, tarihi Ongözlü köprüsünün karşı tarafındaki Kırklar Dağı bölgesinde de incelemelerde bulundu.

Patlamanın şiddetiyle yolda 50 santimetre derinliğinde bir çukur oluşurken, çevrede bulunan dinlenme tesislerinin de camları kırıldı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yol trafiğe açıldı.

Patlama olduğu esnada 100 metre uzaklıkta olduğunu söyleyen görgü tanıklarından Osman Polat, patlamanın etkisiyle yere yığıldığını belirtti.

“Patlama oldu her tarafı ateş sardı”

Polat, olay anını şöyle anlattı:  “Eve gitmek için yola çıkmıştım ki yüksek bir ses duydum. Patlama olduğunda ben 100 metre ilerideydim. Patlama yerinden kısa bir süre önce ayrılmıştım. Birden patlama oldu her tarafı ateş sardı ve duman çıktı. Patlamanın etkisiyle yere düştüm. Ardından olay yerine doğru geldim polisler geçmeme izin vermedi. Ölü ve yaralıları gördüm. Ölülerin parçaları yerdeydi. Çocuklarım köprünün yanında çay ocağı işletiyor, onların sağ olduğunu gördüm. Bunu yapanların Allah belasını versin.”

“Birçok kişi bilyelerin kendilerine isabet etmesi sonucu yaralanmıştı”

Olayın 12 yaşındaki tanığı İsmail Polat patlamanın etkisiyle herkesin yere düştüğünü söyledi.

Küçük İsmail, “Aileler oraya doğru gidiyordu. Patlama olduğunda aileler yere düştü. Bir bayan yanımda koşuyordu, gözünden yaralanmıştı. Bir çocuğun ayağı kopmuştu o sırada amcamlar yaralıların yardımına gitmişti. Patlama olduğu gibi bomba olduğunu anlamıştım. Çünkü etrafa bilyeler yayılmıştı. Birçok kişi bilyelerin kendilerine isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.  Elektrik direği yıkılmıştı. Aracı gördüm, kimse içinde yoktu. Bir adamın ayağı, bir diğeri sırtı, çocuğun ise ayağı kopmuştu. Polisler yaralıları topluyordu.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)











































Bu haberler de ilginizi çekebilir