• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
Bakan Yılmaz`dan  TEOG`a ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında TEOG, sözleşmeli öğretmen alımı gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını söyleyen Bakan Yılmaz, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında ücret farkının olmayacağını belirtti.

Sözleşmeli öğretmen alımı

Sözleşmeli öğretmenler olarak atanların ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacağını ifade eden Bakan Yılmaz,  “İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır. Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.

Ücret farkı yok

Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: “Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir. Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.”

TEOG bugün açıklanacak

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, TEOG'a 1 milyon 168 bin 48 öğrencinin katıldığını kaydetti.

Bakan Yılmaz, “Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylülde nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir.”

Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunduğunu söyleyen Yılmaz, bunların nakillerinin devlet okullarına yapılacağını ifade ederek hiçbir öğrencinin mağdur olmayacağına dikkat çekti.

Yılmaz, “Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecektir. Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bini devlet okullarına kaydını yaptı.”

“Suriyeli 20 bin öğretmene eğitim verilecek”

Bakan Yılmaz, Suriyeli öğretmen alımına ilişkin ise şunları söyledi: “514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin öğretmene eğitim verilecek.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir