• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Erdoğan`dan ABD`ye; `Tercihini yapmak zorundasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe karşıtı gösterilerin son gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplananlara ve canlı yayın aracılığıyla tüm yurtta meydanlardaki vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Külliye bahçesindeki vatandaşları selamlaması ile başlayan programda, şehitler için Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Tehlikenin nerden, nasıl ve kimden geleceğinin bilinemeyeceğine dikkat çeken Erdoğan, her an hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

“Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu”

Mardin ve Diyarbakır`daki patlamaları hatırlatana Erdoğan, “Bugün Şırnak'ta, Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAEŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde evelallah ‘şüheda fışkıracak sıksan toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün canımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda` diyerek yola devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bir tarafta Hakk'ın müjdesine nail olmak, diğer tarafta hayvandan daha aşağı seviyede yok olup gitmek var. Biz Hakk'ın yolundan, milletin yolundan gidenlerden olmakla gurur duyuyoruz. Ruhunu şeytana satmış, Pensilvanya'daki şeytanın yolundan gidenlerin sonu hüsrandır. DAEŞ denilen ve sadece Müslüman kanı akıtan proje örgütün arkasından gidenlerin akıbeti hüsrandır. PKK'nın yalanlarına kananların sonu hüsrandır. Milletimizin içine fitne tohumu ekenlerin durumu da farklı değildir. Milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'ye değil, benzer heveslere sahip her çevreye mesajını net olarak vermiştir. Malazgirt'i, İstanbul fethini, Çanakkale'yi yeniden yaşamayı göze almadan kimse bu vatanı bölemez, bu devleti yıkamaz.”

“ABD tercih yapacaktır, ya Türkiye ya FETÖ”

Bugün Bulgaristan'da FETÖ`nün bir finansörünün daha yakalandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “İlticası reddedildi, Türkiye'ye teslim edildi. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Onu da kovalıyoruz. Er veya geç ABD tercih yapacaktır, ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahut demokrasi ülkesi Türkiye. 85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe yanlısını yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu alçağı, bu şarlatanı herhalde artık ABD daha fazla saklamayacak, gönderecektir. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, siyasi parti liderleriyle, bu devletin topyekûn karşı koyacağını bunlar akıllarına dahi almamışlardı. Bu vatanın öz evladı olan askerlerin, yazdıkları senaryoda yer almayacağını öngörememişlerdi. Bunlar Ömer Halisdemir gibi bir vatan evladının çıkıp kendilerini alınlarının ortasından vuracağına ihtimal vermemişlerdi. Sen istediğin kadar tuğgeneral ol. İşte o Ömer Halisdemir, onun darbe için geldiği haberini aldı ve orada görevini yaptı. Allah makamını inşallah Peygamber'e komşu olan şehitlik eylesin.”

“Bir Sabri gencimiz çıkıyor, tankın paletleri arasına kendini atıyor”

FETÖ`cülerin üzerlerine bomba yağdırdıkları özel harekâtçı polislerin önlerine set çekeceğini düşünemediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “53 kardeşimiz şehit oldu, uçaklardan yağdırdıkları bombayla. Bu ne vicdan, bu ne alçaklık? Kim o özel harekâtçı, bu vatanın evladı, onları bile topyekûn imha ettiler. Ama onların kardeşlerinin onlara nasıl bir bedel ödeteceğini düşünemediler. Bütün hesap makineleri o anda kilitlendi. Memlekette artık tankların altından girip üstünden çıkacak kahramanların kalmadığını sanmışlardı. Ama bakıyorsunuz bir Sabri gencimiz çıkıyor, tankın paletleri arasına kendini atıyor. İkinci tankın altına kendini atıyor, kolu yara alıyor. Kendisini aradığımda, ‘Cumhurbaşkanım siz nasılsınız` diyor. Yahu sen beni bırak dediğimde ‘bana doktor amcalarım, hemşire ablalarım bakıyor` diyor. Yaş 34. ‘Ben imam hatip mezunuyum fakat 6 yaşımdan beri hava savunma sistemleri üzerinde çalışıyorum. Şu anda da özel sektörde bilgisayar yazılımı yapıyorum` dedi. İşte bunları hesap edemediler” şeklinde sözlerine devam etti.

“Silahları millete çevirerek dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını ilan ettiler”

Kendilerinin FETÖ`ye ‘terör örgütü` dedikçe, ‘silahsız terör örgütü mü olur` diye karşı çıkanların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar silahsız olur mu yahu, bunlar devletin silahlarıyla silahlanıyordu. Hesaplarını buna göre yapmışlardı. Bunlar devletin ülkeyi korumak için namuslarına emanet ettikleri silahları millete çevirerek dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını ilan ettiler.  Yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder ama ihanet karşısında müsamahasızdır. FETÖ ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin sergiledikleri terör, Türkiye'nin işgali provasından başka bir şey değildir. Hamd olsun millete çektikleri silah kendi suratlarında patladı. Peşkeş çekmek istedikleri ülke, tarihinde pek az rastlanır bir birlikle hedeflerine yürüyor” diye devam etti.

“Topunuz gelin, bu milleti aşamayacaksınız”

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” şeklindeki Rabialarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin, girenler bedelini ödeyecekler. Kandil'den birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. Kırsaldan ineceklermiş. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, bunu böyle bilin. Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah'ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız” şeklinde konuştu.

“İşgalcileri hukukla, adaletle temizliyoruz”

Paralel devlet yapılanmasının şamarı yediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Şamarı yedin mi, yedin. Ama bitmedi, kökünü kazıyacağız. Biz bunları intikam hırsıyla yapmıyoruz. Bu işgalcileri hukukla, adaletle temizliyoruz. Bize kimse de bir yerlerden akıl vermesin. Bizim hukukumuzda ne varsa onu uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz.”

“Halkın idam talebini siyasiler bir kenara koyamaz”

İdam konusundaki kanaatlerimi daha önce de paylaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine söylüyorum, halkımın bu talebini siyasiler bir kenara koymamalıdır, koyamaz. Yapmaları gereken nedir? Parlamentoda görüşmektir. Bu görüşülürken kimse hukuki boşluklarla izaha kalkmasın. Darbe tarihinden itibaren bu masaya yatırılmalıdır. Parlamento evet diyorsa, Cumhurbaşkanı olarak ben onarım. Parlamento evet demezse, tabii ki benim de yapacağım bir şey yoktur. Demokrasi milletin taleplerinin iktidar olduğu bir rejimdir. Rabiamızı unutmayın. Hep birlikte haykıralım; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ya şehit olurum ya gazi diyerek yollara dökülen, darbecilerin karşısına imanla dikilen tüm Ankaralıların gazaların bir kez daha mübarek olmasını diliyorum.” dedi

Nöbetlere ara

“Şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Siz tarih yazdınız. Şehitlerimizle yazdınız, gazilerimizle yazdınız, gece sabahlara kadar hiçbir ayrım yapmaksınız, sanatçısıyla, sporcusuyla, siyasetiyle, tüm medya büyük bir çoğunluğuyla tarih yazdınız. Şu birliğinize dünya hayran kalacak. Hep beraber Türkiye olacağız.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir