• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
Bulgaristan Paralel`ci firariyi iade etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun “Bulgaristan`da bir hain var ve onu da bulacağız” dediği FETÖ örgütüne mensup olmakla suçlanan domain ve bilişim uzmanı işadamı Abdullah Büyük bugün Bulgar makamları tarafından Kapıkule sınır kapısında Türkiye makamlarına iade edildi.

Bundan önce Mart ayı sonundan itibaren Türkiye'de FETÖ ile bağlantısı olduğu tahmin edilen Abdullah Büyük`ün ülkeye iadesini istemiş, ancak Sofya mahkemesi iade kararını onaylamamıştı.

Bulgaristan İçişler Bakanlığı biraz önce yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

Türkiye vatandaşına karşı “sınırdan zorunlu çıkarma” idari önlemini uygulamıştır.

“Göç” Müdürlüğü müdürüne verilen yasal yetkileri bağlamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Abdullah Büyük`ün “zorunlu sınırdışı etme” adlı idari tedbirin alınmasını emretmiştir.
Bulgaristan Cumhuriyeti`nin Yabancılar Yasasının 41. Maddesi, 2. fıkrası gereği bu karar alınmıştır. Türkiye vatandaşı ülkede ikamet süresi 10 Ağustos`ta sona ermesine kadar ülkeyi terk etmemiştir”.

Abdullah Büyük`ün Shengen vizesinin bugün bittiği ve bunun üzerine emniyet tarafından ele geçirilerek, Bulgar-Türk sınırında Kapıkule`de Türk emniyetine iade edildiği açıklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir