• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Yusufum...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusufum... Yakubi diyarlarda yine seni düşlerim Yusufum... Kaç kervan geldi geçti bilmem ama sen içinde yoktun azizim... Sen burdan gittin gideli özleminle kayboldu yüreğim. İçimde büyüttüğüm baharlarıma karlar yağdı. Hasretinle suladığım güllerin sukut orucuna daldı. Ey hüznüme ad olmuş yusufum, bıraktığın yerde kaldım. Gelişini bekledim, her sabah güneşini beklediğim gibi... Zindanlar harf harf alfabe ile süslenirken, yinede yitirmedim ümidimi... Her namazın ardında dualarıma amin oldun ve tespih tespih çektim seni gözyaşlarımla... Yüreğimdeki feryad ve figanın adını yusuf koydum... Yarım bıraktığım mısralarda seni yazdım. Her bir kitapta seni satır satır okudum... Ey yüreğimin azizi, yusufum... Sen Rabbin için özgürlüğüne kelepçeler takarken, sensizlik nakış nakış çizildi benliğime... Ayrılık kokusu sarıyor beni, her bir sürgün haberinde... Yüreğim kaldırmıyor, bir Kuran dersi için verilmiş müebbetlere... Kaldırmıyor yüreğim bütün suçluları serbest bırakan adaletsizliğe... Kaldırmıyor yusufumun gidişine... Bütün haksızlıkları Rabbime şikayet ettim ve ardına dua ile karışık kocaman bir geliş bıraktım ve sonra da El Alim olan Rabbime tefeküre daldım...

 

Eslem Ekinci / Van - Yaş: 21


Genç Yazarlar ile HASBİHAL

 

Van İlinden Eslem EKİNCİ Kardeşimiz: Dünyada birçok zulüm hakaret olmuştur. Fakat bunların en zoru insanın kardeşleri tarafından iftiraya uğrayıp kuyulara atılmak, zindanlara atılmak, böylesi durumda boğaz düğümlenir, söz biter, sadece meramlar canlı kalır. Bu durumda Allaha havale edilir.

Karanlıkların aydınlığa kavuşması için hasretlerin özlemlerin bitmesi için dua edilir. Başkada bir çıkış yoktur. Ancak böylesi durumlardan Allah`ın inayetiyle çıkılabilir. Yaratan dilediğinde rüyaların yorumlanması için Yusuflara ihtiyaç duyulur, kuyular ve zindanlar mektep olur, azizler yeşerir.
Bu kuytularda gün gelir kardeşler mahcup olur.

Unutulmamalıdır ki kuyuya atanlar bir gün yorumlamalar için buğday içinde olsa da Yusuflara ihtiyaç duyacaklardır. Gün gelecek Yusuflar Yakuplarına kavuşacak, kaç bayram geçse de mutlaka Yusuflar aziz ve özgür olacak, Bünyaminlerle yeniden kutsal yolculuklarına devam edeceklerdir.

Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir