• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli ailenin kamyon kasasındaki yaşam mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli yaşlı Neddef çifti, Gaziantep’te sığındıkları terk edilmiş vaziyetteki bir kamyon kasasında yaşama tutunmaya çalışıyor. Yazın sıcak kışın ise soğuk nedeniyle içerinde durulamazken Neddef çifti kendilerini uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Muhammed Neddef, bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yaklaşık 1 yıl önce 7 çocuklarını geride bırakarak eşi ve 16 yaşındaki en küçük çocuklarıyla Türkiye'ye sığındı. Ardından Gaziantep’e gelen aile, bir süre kiralık olarak tuttukları bir evde kaldı. Yaşlı Çift, daha sonra ise, kiralarını ödeyemedikleri için Ayakkabıcılar Sitesi yakınlarında bulunan yol üzerindeki terk edilmiş vaziyetteki bir kamyon kasasına yerleşti.

Evini geçimini sağlayacak kimse yok

Maddi imkansızlıklar nedeniyle terk edilmiş vaziyette olan kamyon kasasında yaşam mücadelesi veren Suriyeli Muhammed ve Amine Neddef çifti, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Suriye’deki iç savaşta sakatlanan baba Muhammed, çalışamadığı için evlerinin geçimini üstlenen 16 yaşındaki oğulları Muhammed üstlendi. Fakat küçük Muhammed’in bir ay önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu ayağının kırılması üzerine hayatları daha da zorlaştı.

Bir yandan çocuklarına duydukları özlemle diğer yandan da zor şartlarla mücadele ettiklerini belirten Anne Amine Ahmed Neffed, Suriye’den 1 yıl önce Gaziantep’e geldiklerini, maddi imkansızlıklardan dolayı terk edilmiş vaziyette buldukları kamyon kasasında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Eşinin savaşta sakat kaldığını anlatan Amine, geçimlerini 1 ay öncesine kadar 16 yaşında olan oğulları Muhammed'in sağladığını, ancak onun da bir trafik kazasında ayağının kırıldığını, yürüyemediğini ve ancak hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunduklarını kaydetti.

Maddi imkanları olmadığı için ev tutamadıklarını belirten Anne Amine, “Eşim Suriye’de evimize atılan bir bombanın bacağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Kendisi aciz çalışamıyor. Eşim o gündür koltuk değneklerine mahkum kaldı. Oğlum çalışıp bize bakıyordu. Oğlumda trafik kazası geçirdi. Ayağı kırıldı, yürüyemiyor. Bundan dolayı mecbur burada yaşıyoruz.”dedi.

“Ne yapacağımızı bilmiyoruz”

Her şeye rağmen Allah (c.c) şükrettiklerini dile getiren Anne Amine, “Oğlum kazadan önce çalışıyordu. Bize o bakıyordu. Onun aldığı parayla geçiniyorduk. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz. Oğlumun ameliyat olması lazım. Bir başıma nen hem eşimin hem de oğlumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Oğluma ilaç lazım alamıyorum. Bir tekerlekli sandalyesi olmadığı için dışarı çıkamıyor.”diyerek hayırseverlerden oğlu için bir tekerlekli sandalye istediğini belirtti.

Suriye’de evlerine atılan bir bombanın sol bacağına isabet etmesi sonucu sakat kaldığını, ancak koltuk değnekleri ile yürüyebildiğini belirten baba Muhammed Neddef ise, “Bacağımda ciddi ağrılar var. Bu ağrılarım için iyi bir tedaviye ihtiyacım var. Ameliyat olmam gerekiyor. Türkiye’de ameliyat olamadım. Halim ortada. Çocuğum da aylardır böyle yatakta yatıyor. Onunda ameliyat olması lazım.”şeklinde konuştu.

Daha rahat yaşayabilecekleri bir eve ihtiyaçlarının olduğunu, hayırseverlerin kendilerine verdikleri yardımlar ile hayata tutunduklarını ifaden Muhammed Neddef, ailesinin zorunlu ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Baba Neddef, “Hayırseverlerden elbise istiyoruz, bize yardım etmelerini, içinde uyuyabileceğimiz yatak, yorgan istiyoruz. Elektrik ve su faturasını ödeyecek paramız yok. Bunun için mecburen burada yaşıyoruz. Allah herkesin yaptığı yardımı kabul etsin.”şeklinde konuştu.

Bir ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu ayağının kırıldığını belirten 16 yaşındaki Muhammed Neddef de, ağrılarının çok olduğunu, ilaç alacak paraları olmadığı için ilaçlarını kullanamadığını ve en azından ilaçlarının ve yürüyebilmesi için hayırseverlerden bir tekerlekli sandalye talep ettiğini kaydetti.(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir