• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
İŞKUR`dan mahkumlara meslek kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında imzalanan 2 protokol ile cezaevindeki hükümlülere meslek edindirme kursları başladı.

Kurs kapsamında mahkumlara Kaynakçılık ve Kuaförlük mesleklerinde eğitimler verilecek. Kaynakçılık mesleğinde23 ve Kuaförlük mesleğinde 16 olmak üzere toplam 39 hükümlü eğitim alacak.

İŞKUR Şube Müdürü Şevki Esen, Söz konusu eğitimlerin  İŞKUR finansal desteği ile açıldığını ve  hükümlülerin tahliye sonrası istihdam edilebilirliklerine ve toplumsal uyumlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını aynı zamanda kurs süresince de az da olsa kursiyerlere bir maddi katkı verildiğini  ve sigorta kapsamına alındıklarını belirtti.

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı da işsizlikle mücadele kapsamındaki projelerine dezavantajlı kesimleri de dahil ettiklerini bu yıl Açık Cezaevinde açılan tekstil atölyesinde tekstil imalatı kursuna da 17 hükümlünün katılarak meslek edindiklerini ifade etti. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir