• DOLAR 32.569
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2411.138
  • ...
Hedefte Kutlu Bir İnsan Var! (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Namlunun ucunda O var. Aranan listelerde O var. Onu öldürmeye yeminli azgın bir güruh var. Gündemde O var. Ona hakaretler yapılıyor. Çünkü Onun Davası çok büyük.

Hedefte kutlu bir insan var!
Oysa onları kurtarmak için gelmişti. Lakin ona hakaretler üstüne hakaretler yapıyorlar. Bir sabah vakti çıktı safa tepesine, dedi "Ben beklediğiniz O Resulüm". Ona inandık. Çünkü o Emindi. Ondan asla şüphe olmazdı. Bugün ona hakaret edenler dahi onun Emin olduğunu biliyorlar. Çünkü Onun davası çok büyük.

Şimdi hedefte bizde vardık. Bizi O kutlu insanla beraber öldürmeye yeminler edilmişti. Küçük-büyük demeden, yaşlı-genç demeden bizi katletmeye gelmişlerdi.
Ve katlettiler...

Aytaç Baran Ona inanmış diye katlettiler.
Cafer kardeş onu savunmuş diye katlettiler.
Abdullah amca Ona inanmış diye katlettiler.
Hacı İrfan amca Ona mürit olmuş diye katlettiler.
Yasin Börü Onun davasına yardım etmiş diye katlettiler.

Ona inananlar Mekke ile sınırlı değildi elbet. Mısırda, Irakta, İran'da, Suriye'de, Filistin'de, Bangladeş'te, Türkiye'de, Kürdistan'da birer birer katlediliyorlardı. Çünkü Ona inanmışlardı. Ama Onların dilinden düşmeyen Ebu Talibin şu sözleri vardı:

Onu size teslim etmeyiz, serilmedikçe cüsselerimiz yere, uğrunda Muhammed'in.
Onu size teslim etmeyiz, düşmedikçe evladuiyaldan ayrı, uğrunda Muhammed'in.

Mustafa Gözel / Şanlıurfa - Yaş: 19


Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Şanlı Urfa İlimizden Muhammed GÖZEL Kardeşimiz: İnsanların yarınları için gece gündüz demeden çalışan iyiliği emr edip kötülükten men etme gibi bir anlayıştan yola çıkan insanlar, bazen gönül köprüleri kurmuş, bazen gemi yapmış, bazen anlamlı sözlerle insanların kurtuluşu için hep vesileler kılmaya çalışmışlardır.

Bu anlayışa sahip insanlar hep zalimlerin hedefi haline gelmişlerdir. Sırf Müslümanlığı seçti diye nice sanatçılar nice futbolcular nice boksörler tecrit edildi, beş parasız bırakıldı. Bir ücrete sahip olmamaları için her yola engeller bırakıldı. Oysaki bu anlayışa sahip insanların bir ücret anlayışı vardı: Onu da kâinatı yaratandan beklemeleriydi.

Zalimler bu anlayışı gördüklerinde daha da kudurmaya başladı. Demokratik anlayış bir kenara bırakılarak kimisini hayır yolunda kimisini kuran okurken kimisini oruçlu kimisini namaz üstünde şehid ettiler… Bir şeyi iyi analiz etmek için okun hangi hedefe doğru yol aldığına bakmak yeterlidir.

Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz teşekkürler yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz Allaha emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir