• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Serbest bırakılan valiler hakkında tutuklama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkezli 27 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan valiler ve vali yardımcılarının da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Mardin valileri Turhan Ayvaz ve Ahmet Cengiz, vali yardımcıları Selim Palamut, Hüseyin Avcı ve Şenol Koca, eski il emniyet müdürleri Derviş Kara, Mustafa Aygün’ün de bulunduğu 20 kişi, dün Mardin Adliyesi’ne sevk edilmişlerdi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen eski il emniyet müdürleri Derviş Kara ve Mustafa Aygün, iş adamları ile polislerin de yer aldığı 14 kişi tutuklanırken, eski valiler Turhan Ayvaz ile Ahmet Cengiz, vali yardımcıları Selim Palamut, Hüseyin Avcı ve Şenol Koca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve bir dönem Mardin Valiliği de yapan merkez valileri Ahmet Cengiz ve Turhan Ayvaz, eski Mardin vali yardımcısı ve Afyon'in Çay Kaymakamı Selim Palamut, Konya'nın Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ve Düzce'nin Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ile Muğla Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 4. sınıf Emniyet Müdürü Veysel Kunt hakkında tutuklama kararı verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir