• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İncirlik mutlaka kapatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz askeri darbe girişimin ABD tarafından açık bir şekilde desteklendiğini belirten Diyarbakırlı vatandaşlar, İncirlik Üssü`nün mutlaka kapatılması gerektiğini ve ABD`nin Müslüman topraklarda işinin olmadığını söylediler.

Bölged yaşanan çatışmaların ve son askeri darbe girişiminin arkasında ABD`nin olduğunu belirten Diyarbakırlılar,  emperyalizmin Türkiye üzerinde oynanan oyunlarına dikkat çekti.

Müslümanların zarar göreceği her şeyin engellenmesi gerektiğini ifade eden Ramazan Emre,  “Ben baştan beri FETÖ` ye karşı duran ve FETÖ`nün ABD`nin projesi olduğunu söyleyen biriyim.  Çünkü onlara bağlı olan hâkim ve savcılar suçsuz olan Müslüman gençleri cezaevlerine atıyorlardı.” diyerek ABD`nin Türkiye topraklarında bulunan incirlik üssünün kapatılmasını istedi.

Dünya güçlerinin gözünün Türkiye`nin üzerinde olduğuna dikkat çeken Hacı Çapan, İncirlik Üssü`nün mutlaka kapatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye`nin üzerinde çok büyük oyunlar oynandığına dikkat çeken Çapan, darbe gecesi Allah`ın Müslümanlara yardım ettiğini ve zalimlere fırsat vermediğini söyledi.

Amerika destekli olan darbe girişiminin başarılı olması halinde Müslümanların çok zorluk çekeceğini belirten Çapan,  “Müslümanlar mevki, makam ve parayı paylaşamadığından dolayı ümmet bu hale geldi.  Vatanı olmayan bir milletin namusu da imanı da gider, Yanı başımızda olan ırak ve Suriye bunların canlı şahidi. Devlete ve millete zarar veren her şeyin kapatılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın her yerinde zulme uğrayanların hep Müslüman olduğuna işaret eden Çapan, Müslüman coğrafyalarda pay yiyenlerin beş büyük devletin olduğuna vurgu yaparak,  Bu devletlerin kardeşi kardeşe öldürttüğünü ve böylelikle her iki tarafa da silah sattıklarını söyledi.

30 yıldır İncirlik Üssünün kapatılmasını istediğini belirten Mehmet Ali Dündar ise ABD`nin Müslüman toprakların da işinin olmadığını, kıtalar ötesinden gelip Müslümanları öldürdüğünü söyledi.

ABD`nin Müslümanları birbirine düşman etmek istediğine dikkat çeken Dündar,  “15 Temmuz darbesini de Amerika yapmak istedi. Ortadoğu`yu da bu hale onlar getirdi. İŞİD`i de çıkarıp Müslümanların başına bela eden yine onlardır. Müslümanları birbirilerine öldürtüyorlar.” dedi.

Dündar, Ortadoğu`nun bu hale gelmesinin, son aylarda Doğu ve Güneydoğu`da çıkarılan çatışmaların ve Türkiye`ye yapılmak istenen darbenin sorumlusunun Amerika olduğunu ve bu yüzden incirliğin kapatılması gerektiğini söyledi.  (Yunus Sırat, Mehmet Bozdaş- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir